Foto / Velika zabava u kultnom caffeu Rajvosa

Navala na DEPO Party: Ovako je sinoć bilo na promociji projekta 'Balada o Pišonji i Žugi'

Zabava 20.08.15, 12:09h

Promocija prvog trailera za film Jasmina Durakovića i Seje Seksona „Balada o Pišonji i Žugi“ održana je sinoć u kultnom sarajevskom caffeu ''Rajvosa''

 


Istovremeno, u toku se pripreme za početak prve velike fundraising kampanje u BiH i regionu za ovaj filmski projekat.

 
Sinoćnjoj promociji su prisustvovale brojne javne ličnosti iz BiH i regiona, a djelić sjajne atmosfere pogledajte u našoj fotogaleriji.


Pored odličnog Sarajevskog piva, gosti su uživali i u vrhunskim vinima iz vinoteke De Broto.


Pilot scene za ovaj film snimljene su ovoga ljeta i publika u Sarajevu imala je priliku da pogleda prvi trailer. Promocija trailera je najava za početak online fundraising kampanje koju će putem platforme Indiegogo voditi producentska ekipa filma, kao i velika grupa fanova pjesme po kojoj nastaje film, ali i pokreta „New Primitives“ i Sarajeva iz zlatnih osamdesetih godina prošlog stoljeća. Fundraising kampanja starta početkom septembra, a na promociji spota predstvaljeni su njeni detalji - na koji način će se voditi i kako će doprijeti da svih simpatizera projekta u čitavom svijetu.

 

Film i tv serija „Balada o Pišonji Žugi“ nastaju u režiji Jasmina Durakovića i Seje Seksona (Davora Sučića), dok scenario, pored Seksona, potpisuje i beogradski pisac i dramaturg Vladimir Đurđević.


U pilot scenama filma igrali su: Ivan Đorđević, Dino Sarija, Jelena Gavrilović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Monika Romić, Nina Đogo, Mirza Dervišić, dok se u daljnjim snimanjima filma očekuje učešće velikog broja glumačkih zvijezda iz BiH i regiona.  


Direktor forografije u filmu je Šahin Šišić, scenograf Osman Arslanagić i kostimograf Adisa Vatreš Selimović.  


Producenti filma Jasmin Duraković, Sejo Sekson i Davor Pušić, dok je direktor produkcije filma Amira Kudumović.


Generalni sponzor filma  je Sarajevska pivara, a partner projekta je Centrotrans, kao i privatne firme iz Gračanice - Ekoline Kovan i Plamingo.

 
- Sarajevska pivara  jedna je od prvih kompanija koja je podržala snimanje filma „Pišonja i Žuga“. Osim toga što se radi o projektu koji je od regionalnog značaja za sve one koji su odrastali uz pjesme „ Zabranjenog pušenja“, ova priča je, na neki način,  i naša priča. Sarajevsko je okus zlatnog doba, a upravo ovaj film govori o „zlatnom dobu“ osamdesetih godina Sarajeva i naše zemlje. Sarajevska pivara podržava i druge filmske   projekte  i pozivamo i ostale privredne subjekte da podrže filmsku produkciju u našoj zemlji, rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer-Liçin.


Projekat je podržan u fazi razvoja scenarija od strane Fondacije za kinematografiju, FACE TV je koproducent tv serije, a partneri projekta su i prvi bh. filmski tv kanal Cinema TV, kao i digitalna distribucijska platforma DEPO Zona.


Projekat ima koproducente iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Kosova, a njegova potpuna realizacija i premijera filma planiraju se tokom 2016. godine.
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI