Foto / Noć za pamćenje

Spektakl u Titovoj: Preko 50.000 građana u euforiji dočekalo evropske šampione!

Sport 17.08.15, 21:27h

Građani su večeras ispred Vječne vatre u Sarajevu dočekali bosanskohercegovačke košarkaše i zajedno s njima proslavili titulu prvaka Evrope u kadetskoj konkurenciji koju su osvojili u nedjelju u Litvaniji




Nekoliko hiljada građana Sarajeva i drugih bh. gradova u Titovoj ulici razdragano je pozdravljalo "zlatne" bh. košarkaše koji su se u otvorenom autobusu dovezli od zgrade Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Vječne vatre gdje je njima u čast upriličen veličanstven doček.



Amel Ćurić otpjevao je pjesmu "Što nas ima mašala", izvedena je i navijačka himna, uslijedilo je predstavljanje igrača, a za bh. prvake  pjevao je i Halid Bešlić. Igrači su izrazili zahvalnost navijačima za podršku koja je znatno doprinijela njihovom uspjehu ali i za doček koji im je upriličen po povratku u Sarajevo.

 

mladi-kosarkasi-autobus



Avion u kojem su bili bh. kadeti sletio je oko 20 sati na Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje su ih također dočekali razdragani navijači.



Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je u nedjelju naslov prvaka Evrope. Mladi bh. košarkaši pobijedili su u Kaunasu selekciju domaćina - Litvanije sa 85:83, u finalu evropskog prvenstva za igrače do 16 godina, i tako ostvariti tu značajnu pobjedu. Ova generacija bh. košarkaša naredne godine nastupit će na svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

 

mladi-kosarkasi-u-titovoj1

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI