VIDEO/ FORBESOVA LISTA

Tri kralja: Robert Downey Jr. najbogatiji glumac na svijetu, slijede ga Jackie Chan i Vin Diesel

Mediji 05.08.15, 12:28h

Tri kralja: Robert Downey Jr. najbogatiji glumac na svijetu, slijede ga Jackie Chan i Vin Diesel
Već treću godinu zaredom Robert Downey Jr. prvi je na Forbesovoj listi najbolje plaćenih glumaca u Hollywoodu. Za svoj angažman u filmu Iron Manu isplaćen mu je jednokratni honorar u visini od vrtoglavih 80 miliona dolara

 

 

Dodatnih 240 miliona dolara bruto, i to samo u Kini, ne računajući tržište SAD-a, Robert Downey Jr. je uknjižio angažmanom u projektu “Osvetnici: Doba ultrona”.

 

Drugi vladar Narodne republike, ujedno i drugi na listi najbogatijih glumaca svijeta, legenda je Hong Konga, Jackie Chan. ”Svijet pripada nama. Meni Amerika, a tebi Kina”, komentirao je u društvu Downeya jednom prilikom Chan. Njemu je najviše novaca donio film “Zmajeva oštrica” u kojoj je nastupio zajedno sa Adrianom Brodyem.

 

 

Treći, ali nimalo slabiji igrač na listi najbolje plaćenih faca sa velikih ekrana jest Vin Diesel. Gorivo za bankomate crpi iz franšize Brzi i žestoki, za čiji je 7. nastavak, u kojemu je glumio sa sada pokojnim Paulom Walkerom, zaradio honorar u visini od 47 miliona dolara.

 

 

Zanimljivo je dodati kako je automobilska franšiza “Brzih i žestokih” do sada ukupno uknjižila zaradu od milijardu i pol dolara, crpeći najviše iz zemalja izvan SAD-a. “Cijela ideja Brzih i žestokih bila je preinačiti Hollywood. Promijeniti mu lice.”, rekao je za Forbes Vin Diesel.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI