Kratki film mladih stvaralaca

U Počitelju počelo snimanje horora o ukletoj fruli

Kultura 02.08.15, 19:21h

U Počitelju počelo snimanje horora o ukletoj fruli
Učesnici Međunarodnih susreta mladih stvaralaca "City of art - Počitelj" jutros su u Korvinovoj kuli u Počitelju počeli snimati kratki igrani film o ukletoj fruli



Voditelj "City of art" te profesor i dekan na Sarajevo Film Academy Nenad Dizdarević kazao je Feni da film neće trajati duže od pet do šest minuta te da su studenti zajednički radili na scenariju.



- Ovo je izazov za studente glume koji su dio ove radionice i imaju priliku da pokažu svoje znanje i umijeće, kao i kompletna ekipa iza kamere koja otkriva zanate koji su vezani za film - objasnio je.



Siguran je da će im ovo iskustvo pomoći u daljnjem radu, jer upoznavanje s procesom snimanja igranog filma će im biti od velike koristi.



Dizdarević smatra da je jako dobro što su studenti odabrali upravo horor, jer je Počitelj toliko lijep da bi neka ljubavna priča mogla biti "kič“.



- S nestrpljenjem iščekujem rezultat koji ćemo premijerno prikazati u utorak - najavio je profesor Dizdarević.



Dispozicija je počela jutros u 7 sati i studenti rade s mnogo pozitivne enrgije.



Dizdarević je naglasio da je u posljednjih 10 dana od kad traju Susreti "City of Art“ urađeno jako mnogo, dodajući da je impresioniran kvalitetom i brzinom odrađenih zadataka.



- Prva godina projekta "City of art“ obavezuje nas da sljedeće godine budemo još bolji, ali neće biti lako - zaključio je profesor Dizdarević.



Filmska radionica je jedna od četiri radionice koje se održavaju u okviru Susreta mladih stvaralaca "City of art“, a na kojima predaju, između ostalih, slikar Safet Zec, te profesori Nenad Dizdarević, Andrija Dimitrijević i Ljiljana Petrović te novinar Rinko Golubović.



Na Susretima učestvuje oko 20 studenata sa različitih akademija iz Sarajeva, Tuzle, Zagreba i Beograda, a organizira ih produkcija "Sve je moguće" u saradnji s Općinom Čapljina.



Također ih je po podržalo i Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI