Nakon što je pronađen dio krila

Malezija traži pomoć u nalaženju dijelova nestalog aviona

Hronika 02.08.15, 16:33h

Malezija traži pomoć u nalaženju dijelova nestalog aviona
Malezijski zvaničnici su saopćili danas da će zatražiti pomoć od teritorija blizu ostrva Reunion gdje je pronađen dio koji bi mogao da pripada nestalom avionu MH370, u pronalaženju drugih dijelova olupine letjelice



Novi dio, koji je pronađen blizu tog francuskog ostrva u zapadnom dijelu Indijskog okeana, ne pripada nestalom avionu, već je reč o "običnim merdevinama", izjavio je za AP generalni direktor malezijskog Civilnog zrakoplovstva Azharudin Abdul Rahman.



-Čitao sam po svim medijima da je riječ o dijelu vrata. Provjerio sam, međutim, s Civilnim zrakoplovstvom i ljudima na terenu na Reunionu, i to su samo obične merdevine - rekao je Rahman.



Malezijsko ministarstvo saobraćaja potvrdilo je da dio krila pronađen u srijedu kod francuskog ostrva pripada "boingu 777", što su verifikovali francuski zvaničnici, zajedno s predstavnicima kompanije "Boing", američke Nacionalne uprave za sigurnost saobraćaja i malezijskim timom.


Stručnjaci vojnog instituta blizu Tuluza počet će istragu u srijedu, saopćila je kancelarija tužioca u Parizu, prenosi Tanjug.



U ponedjeljak, istražni sudija će se sastati s malezijskim zvaničnicima i predstavnicima Francuske agencije za sigurnost u aviosaobraćaju (BEA), navela je američka agencija.



Avion kompanije "Malaysia Airlines", na letu MH370, sa 239 putnika i članova posade, nestao je 8. marta 2014. godine, pošto je skrenuo s kursa iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI