Foto / Roditeljske avanture

Neiskusna mama: Pogledajte šta se dogodilo ovoj bebi

Lifestyle 31.07.15, 14:57h

Neiskusna mama: Pogledajte šta se dogodilo ovoj bebi
Ja sam samo majka koja je htjela svoje roditeljske avanture podijeliti s javnosti

 

Gemma Colley iz Velike Britanije podijelila je na Facebooku fotografiju svoje bebe s velikom smeđom mrljom koja se protezala preko pola lica. Mlada je majka, naime, sina krenula dojiti nakon što su je nasprejali kremom za samotamnjenje, no očito je da je trebala pričekati još dok se krema ne upije.

 

- Ovo objavljujem kao savjet jedne majke drugoj. Ovo je epska greška. Jučer sam stavljala kremu za samotamnjenje i nekoliko sati kasnije dojila sam svog sinčića. Posljedica je velika mrlja na njegovom licu i vrlo, vrlo posramljena majka.

 

Njezin post prikupio je oko 100.000 lajkova i podijeljen je više od 23.000 puta.

 

- Hvala vam na pozitivnim komentarima. Ja sam samo majka koja je htjela svoje roditeljske avanture podijeliti s javnosti.

 

Vlasnik salona za samotanjenje, Dominique Lavac, kazao je kako majke koje doje ne moraju žrtvovati svoj ten, no mogu poduzeti određene korake kako bi spriječile prelaženje boje na njihovo dijete.

 

- Osim što bi se mogle izdojiti prije sprejanja te kasnije hraniti dijete iz bočice, trebale bi staviti zaštitnu kremu na bradavice, kako se proizvod ne bi primao na tom mjestu. Također klijenti mogu staviti flastere tokom sprejanja kao i gazu na dječji obraz kako ne bi bio u direktnom kontaktu s kožom. Mjere predostrožnosti trebale bi se upotrebljavati od nanošenja 'lažnog tena' pa narednih osam sati.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI