neka vas ne zavara lažna sigurnost

Dok vodi ljubav s vama svaki muškarac 'drthti' zbog ovih strahova

DEPO PLUS 31.07.15, 08:58h

Dok vodi ljubav s vama svaki muškarac 'drthti' zbog ovih strahova
Ma koliko izgledali sigurni u sebe i željni novih seksualnih igrica na plahtama, istovremeno se bore s čak nekoliko strahova

Iako se odaje dojam da su muškarci jako samopouzdani kada je riječ o njihovom seksualnom performansu, stvari i nisu baš takve. 

 

Ma koliko izgledali sigurni u sebe i željni novih seksualnih igrica na plahtama, istovremeno se bore s čak nekoliko strahova.

 

To će zakamuflirati glumom, ali seksualni terapeut Rajan Bhonsle otkriva koji su to muškarčevi najveći strahovi.

 

1. Strah od impotencije

Ovo je najveći strah kod muškaraca i zauzima prvo mjesto na listi strahova koji muče muškarce, a kada je riječ o seksu. Ironija je u tome da je upravo strah često najveći okidač za ovo stanje, 90 posto slučajeva impotencije je psihogenično, a tek 10 posto biološko.

 

2. Strah od gubitka samokontrole

Mnogi muškarci u sretnim vezama strahuju da će jednom izgubiti kontrolu i da će ih privući neka druga žena. Neki zbog toga osjećaju krivnju, a neki se boje da se tome neće moći oduprijeti. Ti strahovi javljaju se gotovo uvijek u prisutstvu atraktivne žene, a može i ostaviti traga na vezi u kojoj se trenutno nalaze.

 

3. Strah da će njegova žena/djevojka otići s drugim

Muškarci koji se u vezi postavljaju dominantno, a ne ravnopravno, češće strahuju od toga da će izgubiti "ono što im pripada". Takvi muškarci obično su posesivni i strahuju da će se samo dogoditi "prilika" i da njihova izabranica ode drugome. Nažalost, upravo zbog takvog ponašanja se to najčešće i dogodi.

 

4. Strah od prerane ejakulacije

Gotovo uvijek je problem na psihološkoj razini, a prisutan je kod muškaraca svih životnih skupina.

 

5. Strah da "nema dosta centimetara"...

Vječna borba muškaraca i veličine, da budemo precizniji, centimetara. Muškarci se često nađu u situaciji da im bude neugodno zbog nedostataka centimetara kad je o penisu riječ, pa to znaju često prikrivati humorom iza kojeg stoji gorka istina. Oni povezuju veličinu sa sposobnošću da zadovolje ženu, ali istina je da je upravo veliki penis ženama najčešći problem. Iako klišej, ali zaista istinito: Nije stvar u veličini već u onome što možete s onim što imate!

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI