NA RUBU VATRENOG OKRŠAJA

NATO lovci ganjali Ruse nad Baltikom: Hitno su poletjeli iz Estonije nakon što je uočeno 10 ruskih aviona

Hronika 30.07.15, 17:30h

NATO lovci ganjali Ruse nad Baltikom: Hitno su poletjeli iz Estonije nakon što je uočeno 10 ruskih aviona
Zbog ruske aneksije Krima povišene su tenzije na Baltiku, stoga se RAF angažirao u duhu zajedničke obrane zračnog prostora

Nakon što je zračna obrana NATO snaga prošlog tjedna opazila više skupina zrakoplova u međunarodnom zračnom prostoru blizu baltičkih država, eskadron lovaca britanskog ratnog zrakoplovstva tipa Typhoon uzletio je sa svoje piste u Estoniji. RAF-ovi zrakoplovi su nakon uzlijetanja identificirali i presreli deset ruskih vojnih zrakoplova, otkrilo je ministarstvo obrane Velike Britanije.

 

Među ruskim zrakoplovima bila su četiri lovca Sukhoi Su-34, četiri MiG-a 31 i dva transportna zrakoplova Antonov An26.

 

Zbog ruske aneksije Krima povišene su tenzije na Baltiku, stoga se RAF angažirao u duhu zajedničke obrane zračnog prostora NATO saveza.

 

Zatečeni ruski vojni zrakoplovi izvršavali su rutinsku vježbu i britanski lovci su ih ispratili, otkrio je službeni London, kako prenosi Telegraph .

 

Ovo nije prvi incident te vrste. U svibnju su RAF-ovi zrakoplovi presreli dva ruska dalekometna bombardera pored sjeverne Škotske. Otkad je britanski premijer David Cameron stupio na dužnost, britanski lovci više su od četrdeset puta angažirani na presretanju ruskih vojnih zrakoplova, kako je otkriveno u veljači.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI