FOTO I VIDEO RAPORT IZ BLOKIRANOG SARAJEVA

Najburniji trenuci ispred Parlamenta FBiH: Kako je rušen novi zakon o radu?!

Front 30.07.15, 15:50h

Fotoreporter DEPO Portala bio je na licu mjesta i zabilježio najburnije trenutke u blokiranom centru Sarajeva, koji su se satima odvijali ispred federalnog parlamenta, a koje rezimiramo u našoj fotogaleriji i video fragmentima

 

Hiljade i hiljade radnika iz cijele BiH, kako su bh. sindikati danima ranije najavljivali po medijima, protestvovali su danas u Sarajevu, ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH - zbog novog zakona o radu, koji je naposljetku i usvojen.

 

Naime, u Parlamentu FBiH oko 15.30 je usvojen novi Zakon u radu!  

 

Podsjećamo, većina delegata Doma naroda danas se izjasnila da Prijedlog zakona o radu ostane u dnevnom redu današnje vanredne sjednice Doma, a federalni premijer Fadil Novalić je pozvao sve delegate da ulažu, ako žele, amandmane na ovoj sjednici.


Vrijeme će pokazati koliko su i da li su uopšte današnji protesti imali realno utemeljenje ili se iza njih kriju posve drugi, prije svega politički (principijelni!) razlozi.


Fotoreporter DEPO Portala bio je na licu mjesta i zabilježio najburnije trenutke u blokiranom centru Sarajeva, koji su se satima odvijali ispred federalnog parlamenta, a koje rezimiramo u našoj fotogaleriji i video fragmentima.  

 

 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/Foto i video:Amer Beganović)

BLIN
KOMENTARI