Nisu gejše lude

Hit maska za lice koja će vašu kožu za čas podmladiti!

ŽENA iN 29.07.15, 11:30h

Hit maska za lice koja će vašu kožu za čas podmladiti!
Žene sa Dalekog Istoka odavno znaju koje su sve blagodati konzumiranja riže za dobro zdravlje i vitak stas. Međutim, on ništa manje nije moćan ni kada je u pitanju njega kože



Da li ste znali da se riža smatra iscjeljujućim kozmetičkim sredstvom koje žene vjekovima unazad koriste u njezi svoje kože, a posebno ga cijene japanske ljepotice?

 

Bogata je vitaminima B grupe koji stimulišu rast i obnovu ćelija, usporavaju njihovo starenje i poboljšavaju prokrvljenost kože, a to je sve što ženama treba za blistav izgled lica.

 

Zato kontroverzne gejše, da bi održale kožu besprijekornom i spriječile prijevremeno starenje, redovno koriste masku od riže.

 

U pitanju je ljekovita maska spravljena od bijele riže, mlieka i meda koja dubinski hidrira kožu, sadrži antioksidanse i stvara površinsku zaštitu od ultraljubičastih zraka čime onemogućava stvaranje depigmentacija.

 

Nakon njene upotrebe koža postaje meka, baršunasta, a ten posvijetljen i blistav. Evo kako da napravite ovu čudotvornu masku za lice.


Dvije do tri supene kašike sirove riže stavite u hladnu vodu i skuhajte ga dok dobro ne omekša. Uvarak, koji ćete kasnije takođe iskoristiti, procijedite i ostavite u posebnoj posudi.

 

Prokuhanu rižu properite mlakom vodom i dodajte joj jednu kašiku toplog mlijeka. Promiješajte smjesu do ujednačenosti i dodajte u nju jednu kašiku meda.

 

Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata.


Držite je pola sata, a nakon toga je uklonite (najbolje vlažnim peškirom) i umijte se tečnošću koja vam je ostala od skuhane riže.

 

Preostali uvarak možete da zaledite u kalupima za led i da ga koristite kao kocku leda za masažu lica.

 

 

(Telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI