Nastavak zakazan za 16. septembar

Kantonalni sud u Sarajevu: Počelo suđenje optuženima za ubistvo Vedada Bajrice

Hronika 29.07.15, 11:10h

Kantonalni sud u Sarajevu: Počelo suđenje optuženima za ubistvo Vedada Bajrice
Iznošenjem uvodnih riječi danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje Ademiru Pezi, Samiru Potogiji, Mirzi Hasanbegoviću i Denisu Škami optuženima za ubistvo Vedada Bajrice koje se dogodilo 5. novembra prošle godine u sarajevskom naselju Vratnik

 

Kantonalna tužiteljica Ivana Petković, iznoseći uvodne riječi pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sudija Husein Delalić, najavila je da će Tužilaštvo dokazati da su optuženi počinili krivična djela na način i u vrijeme kako je to navedeno u optužnici,  i to saslušanjem 19 svjedoka i šest vještaka te iznošenjem drugih dokaza. 

 

Od advokata koji zastupaju odbranu uvodnu riječ je iznio Muhidin Kape, branioc Samira Potogije, koji je istakao kako je optužnica proizvoljno napisana.

 

Nastavak suđenja zakazan je za 16. septembar.

 

Prema optužnici, 5. novembra 2014. u 12.20 sati Pezo i Potogija su se vozilom chrysler crossfire (M93-O-536), dovezli na raskrsnicu ulica Vratnik mejdan - Hendek - Porčina na Vratniku. Bajricu su susreli ispred ugostiteljskog objekta u kojem je radio, te je između njih došlo do prepirke zbog ranije nerazjašnjenih međusobnih odnosa. Svađa je prerasla u tuču u kojoj su Pezo i Potogija udarali Bajricu nogama i rukama po svim dijelovima tijela, te mu zadali povrede u vidu krvnih podliva na poglavini desnog potiljačnog dijela glave, podliva i oguljotina kože čela, kapka i ispod desnog oka, nosa i stražnje strane butine.

 

Nakon toga, Bajrica je potegao pištolj pietro beretta i ispalio najmanje jedan hitac kojim je Pezu pogodio u stražnjicu. Pezo je tada odgurnuo Bajricu, a Potogija mu je udarcem noge izbio pištolj iz ruke. Potom je Pezo iz nogavice izvadio pištolj crvena zastava i ispalio više hitaca prema Bajrici. Dva hica su Bajricu pogodila u natkoljenice, te je pao na tlo, te se Pezi obratio riječima: "Aj dobro je, nemoj to činiti, molim te". Međutim, Pezo je, prema navodima optužnice, ignorisao njegovu molbu i ispalio još jedan hitac Bajrici u trbuh, nakon čega je stao iznad njega rekavši:

 

"Da ti ja pokažem pič.. kako se puca", te je ispalio još jedan hitac u prsa bespomoćnom Bajrici, koji je usljed zadobijenih povreda, preminuo u 13.45 sati u prostorijama KUM-a KCUS-a. 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


 

BLIN
KOMENTARI