Majčinstvo je neprocjenjivo

Selma Bajrami okončala veliku bitku: Sad može da uživa sa svojim sinom...

Showbizz 29.07.15, 08:48h

Selma Bajrami okončala veliku bitku: Sad može da uživa sa svojim sinom...
Nakon skoro godinu dana Selma Bajrami dobila je "prvu bitku" - uspjela je sa sinom Darisom doći u posjetu rodbini u Tuzlu - piše Express

 


Kako smo ranije pisali, njen bivši suprug Mujo je u septembru 2014. godine u Beču odnosno u Konzulatu poništio pasoš njihovog sina kako Selma s njim ne bi mogla putovati u BiH. Nakon što je Sud oduzeo pasoš, pjevačicin advokat uložila je žalbu. Proces oko ponovnog dobijanja pasoša trajao je mjesecima. Nedavno je presuđeno u Selminu korist.


Kako nam je ispričala ona, Viši sud u Beču je odobrio da Daris ponovo ima pasoš te da Selma sa sinom može putovati gdje god želi, naravno poštujući ranije odluke po kojima njen bivši odnosno Mujo ima pravo da provodi vrijeme s njim.


- Nikada nisam ni sumnjala u austrijsko pravosuđe. Bilo je besmisleno i pomisliti, ako je Mujo na to i mislio, da ću otputovati negdje sa sinom, a da njega o tome ne obavijestim. Pokušavala sam mu više puta to reći, ali nije davalo rezultate. Evo, sada je i zvanično Sud presudio u moju, ali i u korist mog sina - zadovoljno priča pjevačica, i nastavlja:


- Prelijepo mu je ovdje. Svakodnevno smo na bazenu, uživamo. Sa mnom će biti skoro do kraja mjeseca, a onda dvije sedmice odmora će provesti sa ocem. Zaista ne znam kako ću izdržati tih 14 dana kada ne bude sa mnom. Ne mogu o tome sada ni da razmišljam. Već mi je teško. Sada puno nastupam, ali sam sretna što moj ni jedan nastup nije negdje daleko pa sam sa sinom svaku večer, na spavanju, a preko dana uživamo.


Koliko je Daris privržen svojoj majci odnosno Selmi, najbolje govore fotografije nastale proteklih dana na jednom bazenu u blizini Tuzle.


Prebukirana pozivima za nastupe


Selma ovih dana žari i pali po bh. gradovima. Svaki njen koncert je više nego odlično posjećen. Očekuje je izuzetno radno ljeto, a njen menadžer Hilmo Peljto uveliko ugovara nova gostovanja koja će od jeseni imati u inozemstvu. Poslije nedjeljnog koncerta u restoranu "Bosna" na Ilidži, ovih dana u njenim pjesmama uživat će publika u Janji, Kaknju, Kostajnici,  restoranu "Royal", Kozarcu, Jablanici, Zenici...

 

(expressmag.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI