FOTO&VIDEO/ Na pomolu vjenčanje

Dunja Kusturica se udaje za princa? Mediji je prozivaju srpskom Kate Middleton

Zabava 26.07.15, 09:58h

Dunja Kusturica se udaje za princa? Mediji je prozivaju srpskom Kate Middleton
Redatelj Emir Kusturica stvorio je ime za sebe i danas je poznat u filmskom svijetu, no i njegova kćer sve je zanimljivija medijima.

 


Zadnjih nekoliko dana javnost u regiji bruji o novom paru. Ljubav su pronašli princ Aleksandar i Dunja Kusturica. Član kraljevske porodice Karađorđevića i kći redatelja Emira Kustrurice zajedno su nekoliko mjeseci, a što su oni tajnovitiji oko svoje veze to je javnost znatiželjnija.

 

Pa ko je novi IT par o kojem svi bruje?!

 

31-godišnja Dunja Kusturica rijetko se pojavljuje u javnosti, a obično bude pratnja svom ocu na premijerama. Ne propušta festival Kusendorf na Mokroj Gori gdje sudjeluje kao selektorica festivala kako je po struci dramaturginja. Crveni tepih izbjegava, ne voli se uređivati ni šminkati. Zajedno se ocem trenutno radi na snimanju filma 'Na mliječnom putu' u kojem glavnu ulogu igra slavna glumica Monica Bellucci.

 

kusturica-cannes

 

Dunja je prilično samozatajna, a opisuju je kao 'potpuno normalnu i divnu mladu djevojku'. Da je vidite na ulici vjerovatno ne bi ni pomislili kako je ona kći slavnog Kusturice. Očito je to osvojilo i 33-godišnjeg princa Aleksandara III koji je predstavio javnosti svoju djevojku i to na 70. rođendanu svoga oca Aleksandra II Karađorđevića čija je proslava organizirana na Belom dvoru. Prema kraljevskim običajima, kada princ javno predstavi svoju djevojku koja nije iz kraljevske porodice, sljedeći korak je - brak.

 

dunja-kusturica-aleksandar-iii-karadordevic-1

 

'To je i inače trend u svijetu. Pogledajte samo princa Williama i Kate Middleton, ili švedskog princa Carla Philipa koji je oženio bivšom manekenkom', kaže izvor koji dodaje kako su njih dvoje dugo bili prijatelji, a onda je zaiskrilo. 'Njih dvoje su se dugo družili, jer je Dunja bila u vezi. Kada je raskinula, Aleksandar je iskoristio priliku. Budući da ona više vremena provodi u Parizu, njih dvoje održavaju vezu između Beograda i Francuske', piše Blic.rs.

 

Navodno su i prijestolonasljednik Aleksandar II i Katarina Karađorđević dobro prihvatili Dunju. Mediji su se raspisali kako je Dunja srpska verzija Kate Middleton, a hoće li pučanka postati princeza tek ćemo vidjeti. Do tada bi i neke stilske savjete mogla pokupiti od vojvotkinje od Cambridgea.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI