FOTO/ U OBJEKTIVU ALMINA ZRNE

Sevi Mosi, prelijepa Kenijka sa zelenim očima u srcu zemlje Bosne

Nedjeljni magazin 25.07.15, 12:12h

Sevi Mosi, prelijepa Kenijka sa zelenim očima  u srcu zemlje Bosne
Ovih dana je u Sarajevu i BiH boravila na priprema za internacionalni filmski projekat Jasmina Durakovića „Im Schwarzen Licht“ glumica i model iz Kenije Savi Jumamosi. Njen boravak iskoristio je poznati bh. fotograf Almin Zrno i za Urban Magazin napravio u Sarajevu i na Neretvi esksluzivni foto editorial. DEPO Portal donosi atmosferu sa snimanja

 

Sevi Mosi je u Sarajevu boravila u sklopu priprema za snimanje filma „Im Schawarzen Licht“ (U crnom svijetlu), trilera o problemu svjetskog terzorizma. Film će biti austrijsko-bosanska koprodukcija producenta iz Beča Roberta Hofferera i bh. reditelja Jasmina Durakovića. Osim što je glumica, Savi ima karijeru svjetskog top modela pa je, osim proba za film, uradila i foto shoting koje je fotograf Almin Zrno uradio za ovdašnji Urban Magazin. O svome radu sa Zrnom ona naglašava:

 

- On je odličan i poznat fotograf i bio je ovo izazovan umjetnički koncept koji je ponudio za rad. Uživala sam u snimanju na rijeci Neretvi i u radioni Narodnog pozorišta. Hodajući Sarajevom bila sam impresionirana njegovom fotkom napravljenoj na temu Srebrenice, koja stoji kao veliki poster na Umjetničkoj galeriji. Nisam prvo znala da je to njegov rad, ali je to pravo remek djelo.

 

Boraveći dvije sedmice u Sarajevu, Sevi je stekla prve utiske o gradu i ljudima ovdje:

 

-  Imate neku vrstu afričke loze u smislu poštenja i strasti, ali mi je najvažnija religiozona tolerancija koju njegujete u Sarajevu. Ljudi su puni toplote i vrlo su prijateljski nastrojeni.  I još nešto, ja se definitivno vraćam u BiH, jer se ovdje osjećam kao kodkuće, iako sam daleko od svoje stvarne kuće.

 

Kaže da je veoma uzbuđena uoči snimanja filma u  Sarajevu i Bugojnu. Ne želi da otkriva puno detalja o samome filmu i svojoj ulozi, ali ističe sljedeće:

 

- Terorizam je, po mome mišljenju, teška tema i mi smo stalno u ratu protiv njega ali nikako da tu bitku dobijemo. Kao svjedoci terorizma, mi u Keniji se upravo suočavamo sa tim izazovima.  U dubini uma jednog teroriste nikada, nažalost, ne postoji poraz. Zato moramo pronaći druge pristupe ovoj temi. Mi ćemo, iako je radnja priče smještena u jedan drugi evropski grad, film snimati u Sarajevu i Bugojnu i zato je sve još interesantnije. Zato obratite pažnju na ovaj film koji uskoro radimo.

 

Snimanje filma „Im schwarzen Licht“ planirano je za jesen ove godine i u njemu će, osim Sevi, igrati nekolicina vodećih njemačkih i austrijskih glumaca i glumica. Producent filma je Artdeluxe iz Beča, dok je DEPO koproducent i izvršni producent projekta. Ovo je, nakon „Sevdaha za Karima“ (2010, reditelj Jasmin Duraković) i „Body Complete“ (2012, reditelj Lukas Sturm), treći zajednički projekat ove dvije producentske kuće.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak, foto: Amer Beganović/Artdeluxe)

BLIN
KOMENTARI