Državne tajne Srbije bile joj na dohvat ruke

Slobodanka Tošić izazvala još jedan skandal: Poslanik bio u vezi sa zgodnom mafijašicom, mora podnijeti ostavku!

Hronika 07.07.15, 13:45h

Slobodanka Tošić izazvala još jedan skandal: Poslanik bio u vezi sa zgodnom mafijašicom, mora podnijeti ostavku!
Uhapšena manekenka Slobodanka Tošić mogla preko njega da ima pristup i povjerljivim podacima, kažu bezbednjaci

 

Priznanje poslanika SPO Žike Gojkovića da se viđao s manekenkom i bivšom Plejbojevom zečicom Slobodankom Tošić osumnjičenom za učešće u pet ubistava i milionske pljačke, ozbiljan je bezbjednosni problem, ocjena je stručnjaka. Sagovornici Kurira još tvrde da bi, kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije, Gojković trebalo da hitno podnese ostavku.

 

Marko Nicović, nekadašnji načelnik beogradske policije, kaže da ne bi ulazio u to da li je poslanik Gojković bio sa uhapšenom manekenkom u emotivnoj vezi, ali da svi nosioci javnih funkcija, a posebno poslanici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove moraju da znaju s kim se viđaju.

 

- Poslanici ovih odbora bi trebalo da prođu bezbjednosnu provjeru, jer upravo zbog ovakvih stvari mogu da budu predmet eventualnog ucjenjivanja. Ova djevojka je optužena za ozbiljna krivična djela. Sprega politike i mafije može da ima ozbiljne posljedice, a ovaj slučaj bi trebalo da se istraži. Ko sada može da tvrdi da i ona nije imala pristup nekim povjerljivim podacima? - kaže Nicović.

 

S njim je saglasan i stručnjak za bezbjednost Boža Spasić, koji ističe da bi poslanici koji su članovi bezbjednosnih odbora morali da prolaze kroz detaljnu provjeru.


- Oni imaju pristup povjerljivim dokumentima, tako da moraju da prođu ozbiljnu bezbjednosnu proveru. Morao bi da podnese ostavku i da se detaljno istraži kakav je odnos dotični poslanik imao sa optuženom manekenkom - naglasio je Spasić.

 

S druge strane, poslanik SPO Žika Gojković, koji je u razgovoru za Kurir priznao da poznaje Slobodanku Bobu Tošić, kaže da je svjestan svoje odgovornosti, ali da nije znao čime se ona bavi. Inače, manekenka je još 2008. bila pod istragom policije u BiH.

 

- Ne znam šta treba da radim, da se zakunem pred svima. Saznao sam čime se bavi tek kad je uhapšena. Kao što sam rekao, priznajem da je poznajem, ali nisam bio ni u kakvoj vezi s njom. Kad sam je upoznao, ona je bila u vezi s jednim glumcem. Ne bih otkrivao njegovo ime jer ima porodicu, pa bi se sve još više zakomplikovalo - uvjerava Gojković.

 

Podsjećamo, Tošić je uhapšena prije nekoliko dana zbog umiješanosti u pet ubistava. Ona je osumnjičena za učestvovanje u aferi „Lutka“ zbog krivičnih djela organizovanog kriminala. Optužena je za pet ubistava i pljačke u kojima je pokradeno više od 4,5 miliona eura.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI