VIDEO/ TEŠKO PODNOSI PORAZ

Razočarani Messi uradio je nešto neviđeno sramotno dok je prolazio pored pehara

Sport 05.07.15, 12:17h

Razočarani Messi uradio je nešto neviđeno sramotno dok je prolazio pored pehara
Najbolji fudbaler današnjice bio je vidno utučen poslije poraza svoje reprezentacije u finalu Copa America

Lionel Messi bio je razočaran porazom Argentine u finalu Copa America od Čilea. Najbolji fudbaler današnjice još jednom nije uspio da osvoji trofej sa svojom reprezentacijom i to je jedino što mu nedostaje u trofejnoj karijeri.

 

Bili su Gaučosi blizu prvog pehara šampionata Južne Amerike poslije 23 godine, a ovo im je bilo treće izgubljeno finale u 21. vijeku. Tragičar je bio Gonzalo Higuain, koji je u finišu regularnog dela utakmice promašio nevjerovatnu priliku, a potom i u penal seriji katastrofalno izveo udarac sa bijele tačke, što je bio početak kraja za Argentinu.

 

Lionel Messi je do finala pružio fenomenalne partije, u finalu nije bio na nivou igara od prije, ali je ponovo sjajnom asistencijom u nadoknadi regularnog dijela omogućio saigračima da postignu gol i riješe meč, međutim Laveci i Iguain nisu najbolje izveli akciju pred golom Čilea u tom trenutku.

 

Messi je u penal seriji jedini pogodio penal za svoju reprezentaciju, a novi poraz sa Argentinom teško mu je pao i bio je vidno razočaran po okončanju meča. Tokom svečane ceremonije dodjele medalja skinuo je svoju srebrnu medalju odmah nakon što ju je primio a to su fotoreporteri zabilježili.

 

Trenutak kada Messi skida medalju možete vidjeti na 9.20 u priloženom snimku.

 

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI