NOVE TRZAVICE U SNSD-U

Majkić: Imala sam pravo uzeti 28.000 KM penzije; Dodik: To je nedopustivo

Hronika 02.07.15, 20:07h

Majkić: Imala sam pravo uzeti 28.000 KM penzije; Dodik: To je nedopustivo
“Po zakonu je. Dakle, svi koji iz Parlamenterne skupštine steknu pravo na penziju odlaze na isti način. Ja sam ostvarila pravo na penziju napunivši 40 godina staža. I po osnovu tog prava to mi niko ne može oduzeti

 

Znači to je po sili zakona i idete u penziju. Po drugom osnovu ja sam dobila mandat, osvojila ga na izborima u periodu 2014 – 2018 i to je takođe pravo koje mi niko ne može oduzeti”, rekla je za ATV Dušanka Majkić, poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH  komentarišući pisanje medija da je za dva dana penzije dobila 28.000 KM.

 

Ona je odlučila  da krajem maja ode u penziju, ali samo dan kasnije ponovo je zasnovala radni odnos, piše Slobodna Bosna.

 

Majkićeva je tokom protekle godine, u prosjeku, svakog mjeseca primala oko 7.300 KM, odnosno devet prosječnih plata u državi, ili približno 25 prosječnih penzija!

 

Dušanki Majkić je 25. maja ove godine izdato rješenje o “prestanku statusa stalno zaposlene poslanice zbog odlaska u penziju po sili zakona”. Drugim rješenjem istog dana, dodijeljena joj je jednokratna “pomoć” u iznosu od oko 28.000 KM, što odgovara iznosu njenih šest plata u toj godini.

 

Ali, samo dva dana kasnije, dakle 27. maja ove godine, Dušanka Majkić je dobila još jedno rješenje – ovoga puta o “sticanju statusa stalno zaposlene poslanice”, što će reći da je u penziji provela svega dva dana, taman toliko da stekne formalne uslove za isplatu otpremnine.

 

Dodik provjerava otpremninu od 28.000 KM za Dušanku Majkić?

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da nije moralno ni politički ispravno to što je, po navodima nekih medija, poslanica SNSD-a Dušanka Majkić uzela 28.000 KM otpremnine nakon što je samo dva dana “otišla” u penziju, a potom se ponovo aktivirala kao poslanica u državnom parlamentu.

 

Dodik je u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da prvi put čuje tu informaciju te najavio da će provjeriti njenu tačnost.

 

“Koristiti takve duple aršine nije prihvatljivo”, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

 

(atvbl.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI