Foto/ Susret dizajna i ekologije

Savršeno: Adidas napravio patike od smeća iz okeana - kako vam se dopadaju?

Hronika 01.07.15, 16:10h

Savršeno: Adidas napravio patike od smeća iz okeana - kako vam se dopadaju?
Sportski div Adidas stvorio je patike koje su doslovno napravljene od smeća izvučenog iz okeana. Gornji dio tenisica u potpunosti je izrađen od prediva i vlakana izvađenih iz morskih dubina i drugog okeanskog otpada

 

One su nastale u suradnji Adidasa sa organizacijom Parley for the Oceans koja ima za cilj smanjiti zagađenje svjetskih okeana.


“Izuzetno smo ponosni da nam se Adidas pridružio u ovoj misiji pokazujući da je moguće pretvoriti smeće iz okeana  u nešto cool”, izjavio je osnivač Parleyja Cyrill Gutsch, dodajući da samim time skupljanje otpada iz okeana  nije bio gubitak vremena jer je smeće upotrebljeno u korisne svrhe.


Organizacija Sea Shepherd Conservation Society  koja je također surađivala na projektu, sakupila je smeće tijekom ekspedicije, koja je trajala 110 dana kada su praćeni ilegalni brodovi za krivolov u blizini obala zapadne Afrike.

 

Glasnogovornica Adidasa, za The Huffington Post izjavila je da patike nisu na prodaju, te se ne zna hoće li one  uopće u budućnosti naći na policama prodavaonica. 


“To nije plan, to je akcija “, rekla je ona te dodala: “Učinili smo to kako bismo pokazali što smo sposobni uraditi kada se skupi mnogo glava na jednom mjestu.” Ipak , ona je potvrdila da će tvrtka početi koristiti recikliranu plastiku u stavaranju svojih patika i to od početka iduće godine. 

 

adidas-patike-jjpg-2

 

(telegram.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI