Ljetne pripreme

Najglađa koža: Najbolji načini uklanjanja dlačica za svaki dio tijela

Lifestyle 01.07.15, 13:49h

Najglađa koža: Najbolji načini uklanjanja dlačica za svaki dio tijela
Brijanje, depilacija voskom ili kremom ili laser – vrijeme je godine kada se mnoge žene pitaju kako je najbolje ukloniti suvišne dlačice s tijela. Doznajte koja je metoda uklanjanja dlačica najbolja za pojedine dijelove tijela uzevši u obzir da koža tom metodom najmanje 'pati', odnosno da je metoda najmanje agresivna za delikatan organ kao što je koža

 

Bikini
Želite li se zauvijek riješiti dlačica s bikinija ako ste u mogućnosti razmislite o trajnom uklanjanju dlačica laserom. Potrebno će biti pet do osam tretmana da dlačice prestanu rasti, odnosno da njihov rast bude minimalan (sitne slačice koje se pojave mogu se ukloniti tretmanom jednom godišnje).

 

Drugi najbolji način je brijanje uprkos popularnom vjerovanju da je dlačice na bikiniju najbolje ukloniti voskom. Brijanje je ipak pogodnije za osjetljivu kožu prepona te postoji manja mogućnost urastanja dlaka nego kod depiliranja voskom.

 

Pazuh
Kao i na preponama, i koža pazuha je tanka i vrlo osjetljiva zbog čega je i na ovom području brijanje najbolja opcija. Obavezno koristite kremu ili gel te dlačice brijte u svim smjerovima jer one tako i rastu. Želite li ukloniti apsolutno svaku dlačicu pomičite britvicu gore – dole i suprotno te iz jednog u drugi ugao.

 

Noge
I za ovaj dio tijela brijanje je najbolja opcija. Ako su vam dlačice na nogama jake i debele, možete ih stanjiti i prorijediti s nekoliko tretmana laserom (vjerovatno ćete se i dalje trebati brijati, ali ne tako često). Za najbolji rezultat brijte se tako da preko svakog dijela nogu dvaput prijeđete s britvicom – prvi put potegnite britvicu u smjeru rasta dlaka, a drugi put u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Na taj način ponovno izrasle dlačice imat će šiljati vrh zbog čega će se činiti tanjima.

 

Usnice
Nekoliko tretmana laserom bit će dovoljno da uklonite dlačice iznad gornje usnice. Želite li brže rješenje upotrijebite kremu za depilaciju.

 

Obrve
Čupanje pincetom najbolji je način za oblikovanje obrva i uklanjanje suvišnih dlačica. S tom metodom preciznije ćete urediti obrve nego depilacijom voskom, a bit ćete mirni oko tri do četiri sedmice. Nabavite pincetu s vrškom koji može dobro zahvatiti i najsitnije dlačice.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI