Foto/ Svjetski nivo u Hercegovini

'Violeta' otvorena i u Grudama: Evo šta nosi spoj savremene japanske tehnologije i vrhunskog bh. brenda!

Biznis Klub 30.06.15, 14:23h

'Violeta' otvorena i u Grudama: Evo šta nosi spoj savremene japanske tehnologije i vrhunskog  bh. brenda!
U rad je puštena i nova linija za proizvodnju pelena – evropska premijera najsuvremenije japanske tehnologije

 

U prisustvu članova Predsjedništva BiH, privrednika, medijskih predstavnika, te brojnih zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine i regiona, danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena "Violeta".


Novootvorenu tvornicu "Violete" je svečano pustio u rad Mladen Ivanić, Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.


Gdin. Ivanić je ovom prilikom, pored ostalog izjavio: " Iznimna mi je čast otvoriti pogon u koji su utkana najnovija tehnološka dostignuća, koja će kroz našu zemlju ući na evropska tržišta. Za nas, koji ovdje živimo, ipak je važnija važnija činjenica da će ova tvornica u samom startu obezbjediti budućnost za mnoge porodice.“

 

violeta2


"Ovo je važan trenutak u razvoju naše tvrtke i našeg brenda. "Violeta" postaje ravnopravan konkurent velikim internacionalnim brendovima u novim kategorijama u cijeloj regiji. Ukupna investicija od oko 40 miliona KM osigurat će mnoga direktna i indirektna radna mjesta u Grudama i cijeloj BiH, kroz distributivne, prodajne, marketinške i druge aktivnosti. Nadamo se da će naš primjer potaći i druge domaće tvrtke da ulažu u proizvodnju, koja je ključ razvoja države, a za Violetu, ovo je još jedan uspjeh u dugogodišnjem kontinuiranom razvoju", istakao je gospodin Petar Ćorluka, predsjednik Uprave "Violeta", napominjući da pored ekološki osvještene proizvodnje, koja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i potpunu efikasnost bez otpadnih voda, tvornica zadovoljava najviše svjetske standarde automatizacije i energetske efikasnosti.


Tvornica tekućih deterdženata će, brzinom od 6000 litara na sat, proizvoditi deterdžente za rublje i ručno pranje suđa, te omekšivače i ostala sredstva za osobnu higijenu.


U okviru tvornice, po prvi put u Europi, za proizvodnju superupijajućih pelena iznimne mekoće, koristit će se najsuvremenija japanska tehnologija sa brzinom linije od 800 pelena u minuti i automatskom pakirkom, koja će, prvi put u Europi, biti instalirana u Bosni i Hercegovini.

 

violeta-tvornica-detergenata-grude


Većina proizvoda iz postrojenja "Violeta" već se nalazi na trgovačkim policama širom Bosne i Hercegovine, kao i na brojnim inostranim tržištima.


Uskoro se očekuje i plasiranje novih proizvoda iz kategorije osobne higijene.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI