Oživite svoje fantazije

Seks utroje? Analni, vezivanje, cyber? Evo zašto su fetiši odlična stvar!

DEPO PLUS 30.06.15, 11:14h

Seks utroje? Analni, vezivanje, cyber? Evo zašto su fetiši odlična stvar!
Fetišima se smatraju tabui iz spavaće sobe, a seksolozi savjetuju da se fantazije otkriju. Najčešći fetiši uključuju analni seks, vezivanje, seks u troje i cyber sex

 

Bilo da je riječ o uniformama, PVC-u ili specijalnim rekvizitima, fetiš se definira kao specifična seksualna želja ili privlačnost prema nekom predmetu, ideju ili dijelu ljudskog tijela.

 

Psiholozi smatraju da fetiši čine seks još zanimljivijim i da je sasvim normalno da svatko ima nekakav fetiš. Analni seks je čest fetiš mnogima, a u posljednjih je nekoliko desetljeća postao je raširen gotova kao i standardan seks.


Analni seks ne mora biti proveden do kraja,  a uključuje i samu stimulaciju partnerova anusa, a odnosi se podjednako i na muškarce i žene. Za analni seks se često kaže da ili ga se voli ili mrzi, a uglavnom se prakticira u duljim vezama. Počinje sa zagrijavanjem, u kojem je potrebno opustiti tijelo kako odnos ne bi bio bolan, a u ti svrhu postoje i brojni lubrikanti i druge seksualne igračke na tržištu.


Ostvarivanje fantazija


Fantazija je svojevrsni scenarij koji seksualno uzbuđuje, a često su mračne i izlaze iz okvira normalnog seksa. Seksolozi svim parovima koji žele obogatiti seksualni život predlažu međusobno otkrivanje i prakticiranje- glumljenje tih fantazija. Jedino pravilo je da vas ta fantazija ne ugrožava, tj. ne protivi se vašem razmišljanju, kao što je dovođenje trećeg čovjeka u krevet ako se s time ne slažete. Upotrijebite sve oko sebe- odijevajte se, plešite, zavodite, fotografirajte, snimajte, samo se dogovorite koja su pravila, kažu seksolozi.


Vezanje


Vezanje je vjerojatno jedan od najčešćih fetiša, a temelji se na igri dominacije i podčinjavanja. Vezati se može lisicama, maramom ili bilo kojim komadom tkanine, a jedna od najuzbudljivijih faktora vezanja je to što onaj koji je vezan mora "trpjeti" svatko zadirkivanje koje mu se sprema. Ukoliko vam je dosadilo obično vezanje, razmislite o kupovine poveza za oči, štipaljka za bradavice ili sličnih pomagala.


Ljubavni trokut


Popularni "menage a trois" je seksualni doživljaj troje ljudi, bilo da se radi o dvije žene i jednom muškarcu, ili dva muškarca i jedne žene. Među muškarcima je mnogo popularniji trojac sa dvije žene, dok je među ženama popularniji onaj s dva muškarca. Ukoliko imate izvanrednu sigurnost u vaš odnos i ostvarivanje takve fantazije ne vidite kao prijetnju za opstanak veze, usudite se u krevet dovesti nekog trećeg kako biste iskusili vrhunsko uzbuđenje.


Bolje je ako je to netko nepoznat, a tko se svidi obojici partnera te to da se jednom pozove muškarce, a drugi puta ženu kako bi se udovoljilo svačijim željama.


Seksolozi kažu kako je seksualni trojac idealno učiniti ako niste u vezi i vi se pridružite nekome paru. Podaci pokazuju da se više od 60 posto veza raspalo nakon ovakve aktivnosti, stoga je potrebno dobro razmisliti prije upuštanja u ovako nešto. 


Dirty talk


Jedan od najlakše izvedivih fetiša, a predstavlja najveći izazov za sramežljive ljude tradicionalnog odgoja koji ne psuju.  Šaputanje prljavih riječi može biti i neizvjesno ako ne znate kako će vaš partner reagirati na to. Seksolozi savjetuju da krenete s nečim blažim, a ukoliko vidite da se to partneru sviđa, slobodno postanite kreativniji. 


Zamolite i vi drugu stranu da vam priča "prljavo" i naglasite koje vas riječi najviše uzbuđuju. To možete upotrijebiti i kao predigru, tako da partneru pričate svoju omiljenu fantaziju kao savršenu uvertiru u seks.


Cyber sex


Ovakva je vrsta fetiša postala iznimno popularna širenjem tehnologije, a ono što vam treba za nju je internet i računalo s kamerom. Prednost cyber seksa ako ste sami je to da možete uživati potpuno anonimno, a do partnera za gledanje i komunikaciju vrlo se lako može doći.


Cyber sexom se bave i mnogi ljudi koji su u vezi bez znanja svoga partnera. Dok se neki smatraju kako je ovakav način zabave u vezi dozvoljen i ne ugrožava partnera i nema fizičkog kontakta, drugi se s time ne bi složili.


Ako ste u vezi, a cyber sex je vaša fantazija, otkrijte što vaš partner o tome misli, pa ako ima pozitivan stav, možete uključiti i njega.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI