VIDEO/ KAKVA MAJSTORIJA

Pogledajte golčinu s kojom je Vargas poslao Čile u finale Cope

Sport 30.06.15, 10:23h

Pogledajte golčinu s kojom je Vargas poslao Čile u finale Cope
Nogometna reprezentacija Čile izborila je finale Copa Americe, kojem je ujedno i domaćin, 2:1 pobjedom nad Peruom...

Junak dvoboja bio je Eduardo Vargas koji je s dva pogotka, od kojih će jedan biti u konkurenciji za najbolji gol godine, poslao Čileance u finale, po prvi put nakon 28 godina! Iako nastupa još od 1916. godine, Čile će pokušati osvojiti prvi naslov pobjednika Copa Americe.

 

Peru je bio ravnopravna momčad, čak je i pogodio vratnicu, u prvih 20 minuta igre. No tada je Carlos Zambrano zbog neopreznog starta dobio drugi žuti karton, odnosno crveni. Čile je nakon toga započeo plesti mrežu oko peruanskog gola, a to mu se isplatilo u 42. minuti kada je Vargas nakon odbijene lopte od vratnice poslao istu u nebranjeni dio mreže iz neposredne blizine.

 

Rezultat se tada nije mijenjao do 60. minute kada je jedno nabacivanje s desne strane peruanskog napada u vlastitu mrežu skrenuo Gary Medel. No, na njegovu sreću u pomoć je uskočio Vargas i fenomenalnim pogotkom vratio prednost na čileansku stranu.

 

Dogodilo se to samo četiri minute kasnije, a Vargas je opalio s nekih 27, 28 metara malo iskosa s desne strane i pogodio je suprotnu stranu gola. Neobranjivo!

 

Čile će u finalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Argentine i Paragvaja, koji je na rasporedu u noći s utorka na srijedu.

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI