VIDEO/ CTV film dana

Odlični kriminalistički triler 'Iza rešetaka' večeras u 20:10

Mediji 28.06.15, 13:37h

Odlični kriminalistički triler 'Iza rešetaka' večeras u 20:10
U rukama scenarista filmova “Umri muški”, Bjegunac” i“ Opravdane sumnje”, Jeba Stuarta, te Richarda Smitha i Henryja Rosenbauma snimljen je odlični kriminalistički triler koji kritika i javnost jednoglasno smatraju jednim od najboljih Stalloneovih nastupa karijere

 

CTV Film dana: Lock Up/Iza rešetaka, danas u 20:10 sati


1989., SAD, 115 min.


Režija: John Flynn


Uloge: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos


Frank Leone (Sylvester Stallone) približava se kraju izdržavanja zatvorske kazne za relativno manje krivično djelo. Uvjeti u zatvoru prilično su dobri, a bolji život i sloboda, uz malo strpljenja, nadomak su mu ruke. No iznenada je premješten u drugi zatvor, potpuno drugačiji od onog na koji je navikao. Naime, nakon što je Leon pobjegao iz zatvora, kojim je upravljajo Drumgoole, upravitelj je dobio posao u zatvoru koji uspoređuju s paklom na Zemlji. Drumgoole ne može oprostiti Leonu što ga je osramotio te mu sada konačno u „svom“ zatvoru želi pokazati što znači svaki dan provoditi na tom, i od Boga zaboravljenom, mjestu.


U rukama scenarista filmova “Umri muški”, Bjegunac” i“ Opravdane sumnje”, Jeba Stuarta, te Richarda Smitha i Henryja Rosenbauma snimljen je odlični kriminalistički triler koji kritika i javnost jednoglasno smatraju jednim od najboljih Stalloneovih nastupa karijere. Sly se u filmu dokazao kao zaista prvoklasan glumac, a društvo mu je pravila filmska legenda, koja u roli sadističkog ravnatelja jednostavno briljira. Bez pretjeranog nasilja i akcijskih prenemaganja, film funkcionira kao triler, ali i kao vrlo dobra drama s odličnim glumački izvedbama. Pa su tako, osim Slyja i Sutherlanda, tu i Tom Sizemore kao nervozni Slyov zatvorski kolega, Larry Romano, Frank McRae, Sonny Landham te Darlanne Fluegal, William Allen Young, Jordan Lund i Danny Trejo, koji zatvaraju impresivnu postavu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI