PROMOCIJA KNJIŽEVNOG HITA JASMINA IMAMOVIĆA

„Slana zemlja“ ujedinila ljevičare i antifašiste u Bugojnu

Kultura 28.06.15, 12:02h

 „Slana zemlja“ ujedinila ljevičare i antifašiste u Bugojnu
Jasmin Imamović autor romana, govorio je o svome djelu ali i potrebi stalne borbe protiv fašizma, kao i afirmaciji ekonomskog partiotizma koji je danas najbolji oblik borbe za očuvanje integriteta i identiteta BiH. Promotori knjige su bili Mile Stojić i Jasmin Duraković

 

Početkom ovoga vikenda  u dvorani KSC-a Bugojno promoviran je roman „Slana zemlja“ autora Jasmina Imamovića. Roman je posvećen herojima otpora u Tuzli tokom Drugog svjetskog rata, kao i tragičnoj ljubavi narodnog heroja Envera Šiljka i Jevrejke Fride Laufer. Jedan do junaka romana je i Mahmut Bušatlija Buš, narodni heroj iz Bugojna.
I okviru promocije prikazan je i video spot „Jel ti žao što se rastajemo“ Halida Bešlića, u režiji Jasmina Durakovića, koji je inspiriran istinitom pričom i motivima romana „Slana zemlja“, Jasmina Imamovića i koji je dosad na You Tube pogledan preko 150 000.


Jasmin Imamović autor romana, govorio je o svome djelu ali i potrebi stalne borbe protiv fašizma, kao i afirmaciji ekonomskog partiotizma koji je danas najbolji oblik borbe za očuvanje integriteta i identiteta BiH.


Roman je izazavao veliki interes kod građana Bugojna, a promociji je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera SDP-a, ali i drugih ljevičarskih partija i organizacija iz Bugojna i regiona, dok je Društvo Tito Bugojno Imamoviću poklonilo majicu sa likom velikog ugoslavenskog političara koji je danas inspiracija svim antifašističkim snagama svijeta.

 

Uz autora, o romanu su govorili književnik Mile Stojić i reditelj Jasmin Duraković, saopćeno je iz Kulturno-sportskog centra Bugojno, koji je bio organizator događaja.


DEPO Portal/KSC Bugojno/Foto: Edin Bato Čatić

BLIN
KOMENTARI