Foto / Smjestila se u hotel

Popularna filmska diva Monika Beluči stigla u BiH

Showbizz 02.06.15, 20:29h

Popularna filmska diva Monika Beluči stigla u BiH
Talijanska glumica Monika Beluči koja je u svijetu filmske umjetnosti već odavno stekla planetarnu slavu i status holivudske dive, danas je doputovala u BiH, javlja Anadolu Agency

 

 

Ona se u poslijepodnevnim satima smjestila trebinjskom hotelu Platani, gdje će odmoriti prije napornog rada koji je očekuje narednih dana.

 

"Od ranoj jutra Monika Beluči s Emirom Kusturicom počinje snimati scene za film 'Na mliječnom putu', koji je započet prije dvije godine. Narednih pet dana scene će se snimati na području Bileće", kazano je iz produkcije za Agadolu Agency.

 

Dolazak filmske dive u Trebinje i njezin boravak u BiH od velikog je značaja za našu zemlji i popularizaciju sedme umjetnosti, stav je produkcije, iz koje je kazano da će se nakon seta u Bileći održati i konferencija za novinare, na kojoj će se javnosti kazati više detalja o procesu snimanja filma.

 

Film 'Na mliječnom putu' govori o ljubavi i ratu, a glavne uloge tumače Emir Kusturica i Monika Beluči. On igra monaha, a Belučijeva djevojku u koju je on zaljubljen. Njih dvoje, usred rata, primorani su da neprestano bježe kako bi sačuvali svoju ljubav, ali i živote. Neke od scena snimljene su u i zapadnoj Hercegovini u selu Veljaci, kod Ljubuškog i na Hutovom Blatu, mjesto Karaotok.

 

Zbog loših vremenskih prilika snimanje filma prekinuto je u novembru prošle godine, a njegov završetak očekuje se do kraja ove godine.

 

Pored Belučijeve i Kusturice protagonisti ovoga filma su, između ostalih, Sloboda Mićalović, Bajram Kolja Severdžan i Miki Manojlović.

 

Ekipa filma, kažu iz produkcije, u gradu na Trebišnjici boravit će do 12. septembra, a filmsko ostvarenje svečano će se predstaviti na prestižnom filmskom festivalu u Kanu.

 

(Anadolija/dg; Foto: Avaz)

BLIN
KOMENTARI