Tamna strana obrazovanja

Devet loših navika koje djecu uče u školama

Hronika 02.06.15, 17:23h

Devet loših navika koje djecu uče u školama
Odavno su prošla vremena kada su učitelji i profesori bili strah i trepet, ali i osobe koje potiču kreativnost i individualnost

 

Ovo je devet loših navika koje djecu uče u školama. 

 

1. Kažnjavaju ih jer preuzimaju inicijativu


Dječak s ADHD-om bio je zlostavljan od strane vršnjaka. Kada se napokon usudio snimiti zlostavljanje i pokazao ga ravnatelju on ga je natjerao da sve obriše i optužio ga za nezakonite radnje. 

 

2. Traže da se žrtve promijene, a ne nasilnici


Jedna majka nazvala je školu da kaže kako njezinu kćer maltretiraju zbog velikih grudi. Nadležni su predložili da promijeni školu ili ode na operaciju smanjenja grudi. 

 

3. Uče ih da je biti svoj nešto loše


Djevojka je morala promijeniti školu zbog svog stila odijevanja uz objašnjenje ravnatelja da 'učenicima nije jasno je li ona djevojčica ili dječak'. 

 

4. Pretpostavljaju da je svako dijete potencijalni ubica


Petogodišnja djevojčica je uzela bojicu, usmjerila je prema kolegi i napravila zvukove pucanja. Momentalno su je poslali na posebne 'tečajeve sigurnosti' i to bez majčina pristanka. 


5. Ne dozvoljavaju im da se zauzmu za ono što im je bitno


Djevojka je za jedan projekt morala snimiti film o maltretiranju što je uključivalo pornografski materijal. Iako su svi bili dirnuti do suza, ravnatelj u je optužio za 'distribuciju neprimjerenog sadržaja'. 

 

6. Potiskuju njihovu maštu


Dječak je od oca dobio repliku prstena iz filma 'Hobbita' i u školi rekao da njime može napraviti da stvari nestanu. Nastavnik je to shvatio kao ozbiljnu prijetnju. 

 

7. Ne dozvoljavaju im da se dovoljno igraju


Dječak je optužen za neprimjereno ponašanje jer se za vrijeme igranja 'lovice' slučajno okrznuo o prijateljevo intimno područje. 

 

8. Ne dozvoljavaju im da budu svoji


Zaposlenici jedne škole napali su gluho nijemo dijete jer su se bojali da bi znakovni jezik mogao predstavljati prijetnju zato što neki znakovi 'imitiraju' pucanje. 

 

9. Ne dozvoljavaju im da budu dobri


Djevojčica je dobila ukor jer je htjela podijeliti užinu s prijateljem koji si to nije mogao priuštiti, a sve zbog straha od navodne alergije. 

 

(Magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI