TELEVIZIJA NA UDARU ZBOG ČLANA ŽIRIJA

Neprimjerenim izjavama i komentarima na račun kandidata, Joksimović prekršio zakon Hrvatske

Mediji 01.06.15, 17:42h

Neprimjerenim izjavama i komentarima na račun kandidata, Joksimović prekršio zakon Hrvatske
Vijeće za elektroničke medije zatražilo je od nakladnika televizije RTL Hrvatska d.o.o. da se očituje zbog kršenja članka 7. Pravilnika o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima ("Narodne novine" broj 28/15), kojom je propisano kako neovisno o pristanku roditelja, staratelja ili skrbnika za sudjelovanje u emisijama, maloljetnike se ne smije po bilo kojoj osnovi vrijeđati ili omalovažavati

 

Naime, poziv se odnosi na opaske mentora showa "X Factor Adria" Željka Joksimovića koji je izazvao niz negativnih reakcija nakon što je natjecateljima predbacivao zbog viška kilograma, a to su nam potvrdili i na RTL-u, piše Index.hr.

 

Podsjetimo, Iliju Mihailovića, 16-godišnjaka iz Beograda, pitao je što namjerava napraviti s viškom kilograma te mu savjetovao da odmah krene na dijetu. Protiv njegovog pitanja pobunila se i Aleksandra Kovač, a zbunjeni dječak mu je odgovorio da je već počeo paziti na prehranu.

 

Joksimović je isto učinio i kad je na pozornicu došao Boban Mojsovski iz Ohrida, kojem je rekao da višak kilograma riješi plivanjem u jezeru.

 

Obožavatelji su na društvenim mrežama komentirali da je Joksimović potpuno pretjerao, jer su oba mlada pjevača izuzetno dobri pjevači. Osim toga, tvrde obožavatelji, brojne svjetske glazbene zvijezde imaju višak kilograma, a to ih nije spriječilo da postanu to što jesu.

 

Joksimović se nakon toga oglasio napisavši: "X Factor nije natjecanje u kojem pronalazimo pjevače - to je show u kojem biramo nekoga tko ima sve atribute potencijalne glazbene zvijezde. A kako i sam često vodim borbu s viškom kilograma, ne vidim ništa loše u skretanju pažnje na fizički izgled i vođenju brige".

 

Međutim, priča nije stala na tome pa smo prije tjedan dana doznali i koliko je Mihailovića pogodio Joksimovićev komentar nakon što ga je Aleksandra Kovač opomenula da se prestane izgladnjivati i iscrpljivati treninzima zbog čega mu je navodno i pozlilo.

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 

BLIN
KOMENTARI