Scenarij za novi holivudski spektakl

Krizno stanje u Sarajevu: Hercegovci pripremaju atentat na papu! U tijesnim sokacima Baščaršije...

Zabava 01.06.15, 12:00h

Krizno stanje u Sarajevu: Hercegovci pripremaju atentat na papu! U tijesnim sokacima Baščaršije...
Po uzoru na holivudske scenarije, poznati hrvatski novinar Denis Kuljiš na svom Facebook profilu iskonsturisao je priču o dolasku pape u Sarajevo, koju prenosimo u cjelosti

 

Piše: Denis Kuljiš (Facebook)

 

Meryl Streep kolinda-grabar-kitarovic

Da u Hrvatskoj postoji pošteni tv-scenarist, sad bi sjeo i napisao scenarij za tv-seriju: KRIZNA STANJA. Dakle, pilot-epizoda: skupina branitelja predvođena samohodnom satnijom invalida, opasana eksplozivom i opremljena plinskim bocama zauzima Kadedralu prijeteći da će se raznijeti skupa sa Stepinčevom mumijom... Potpuno nerješiva talačka situacija: talac je svetac čija kanonizacija upravo započinje u Vatikanu odakle se javlja dežurni kardinal Sv. Oficija - on je stalno na crvenom (ili bijelom) telefonu (sul telefono biancho) s hrvatskom predsjednicom koju igra Meryl Streep. Ona poziva svog specijalnog egzekutivca za najsloženije operacije, zvanog The Wolf (Harvey Keitel)... Dalje može po narudžbi.

 

papa franjo

KRIZNA STANJA, drugi nastavak: Hercegovci pripremaju atentat na papu. Klandestina organizacija ”Mir i dobro”, sastavljena od franjevačkih nindži iz Provincije Uznesenja Marijina, žele spriječiti papu da u Sarajevu objavi kako se kult u Međugorju, odlukom Inkvizicije (Kongregacije za doktrinu vjere), proglašava sotonskim krivovjerjem. Hrvatska predsjednica (Maryl Streep) dobiva o tome informaciju preko krtice u redovničkim redovima, pa šalje na teren svog specijalnog egzekutivca Miroslava Wolfa (Harvey Keitel). Pomažu mu četiri vatikanska specijalca - četiri mlada jezuita (očevi Matija S.J., S.T.D.; Luka S. J.; Ivan S. J. i Marko S.J.), multitalentirani tim sastavljen od jednog briljantnog teologa, zatim bivšeg detektiva koji je osjetio poziv, kompjuterskog čarobnjaka - maga za elektronske gadgete te, naposlijetku, majstora borilačkih vještina koji se usavršio u sklopu programa ekumenske razmjene u hramu Shaolin. Oni dolaze u Hrvatsku po nalogu Vrhovnog generala reda, oca superiora Adolfa Nicolasa Pachona. U tijesnim sokacima Baščaršije vodit će se velika borba, u koju se uključuju veterani ”Džamijskih golubova” i protosinđel Jovan Ćulibrk, duhovnik 63. niške padobranske brigade... To sad još malo treba popeglati, ali osnovna ideja je tu, ne bi prigovorili Hajrudin Krvavac i njegov scenarist Vlastimir Radovanović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI