Foto / Počeo 'Ženski sajam' u Skenderiji

Sve za dame na jednom mjestu: Od kozmetike, 'krpica', wellnessa i auta, do vantjelesne oplodnje

Hronika 30.05.15, 14:57h

Sve za dame na jednom mjestu: Od kozmetike, 'krpica', wellnessa i auta, do vantjelesne oplodnje
"Ženski sajam - Lady Fair" počeo je danas u sarajevskoj Skenderiji i ovo je prvi sajam u Bosni i Hercegovini namijenjen isključivo nježnijem spolu



Sajam je otvorila Dona Ares koja je zajedno s mališanima vrtića "Višnjik" pjevala i posjetiteljima sajma pružila osjećaj ljepote i nade.


- Ciljna grupa sajma su žene. Pružiti ženi dva dana užitka, relaksacije, sve ono za šta nema vremena tokom godine. Moj motiv su naše žene koje su uvijek požrtvovane za svoju porodicu i želimo da im pružimo malo zadovoljstva u ova dva dana - kazala je u izjavi za medije Džejla Glavović, bh. model, uspješna poslovna žena i pokretač sajma.

 

zenski-sajam-sarajevo-2



U toku dana bit će priređene dvije modne revije, a Džejlini modeli će reklamirati kupaće kostime i donji veš, a dio kolekcije pokazat će i Aleksandra Dojčinović, Alma Ras, Astra, Borovo i druge modne kuće.



Također, organizatori sajma firma Cuspis, pripremili su bogat program za sve dame, ali i za njihove pratioce.

 

zenski-sajam-sarajevo-3



Na sajmu učestvuje više od 40 izlagača koji posjetiteljima pružaju raznovrsne informacije ali i učestvovanje u nagradnim igrama, a jedna od sponzora Opel pripremio je bogat wellness paket, kozmetičke poklon bonove, dječiji kutak sa dosta sadržaja i poklona.



Aleksandra Dojčinović, dizajner i ambasador Opela za Hrvatsku i BiH je kazala da je Opel Corsa ženski automobil koji je dizajniran i predstavlja sve ono što ženi treba.



Prijatelj sajma poliklinika Centar za vantjelesnu oplodnju „New Life“ će posjetiteljima sajma pružiti informacije o vantjelesnoj oplodnji a jedna posjetiteljica sajma će dobiti besplatan tretman vantjelesne oplodnje.


- Centar smo osnovali moji prijatelji i ja motivirani time da ljudima pomognemo u osnivanju porodice. Njihova radost kada dobiju dijete je naša satisfakcija. Sajam je prilika da podijelimo iskustva, da olakšamo ljudima život i da im pomognemo. Stoga će jedna posjetiteljica dobiti besplatan postupak vantjelesne oplodnje - kazao je u izjavi za Fenu Zejd Šoto, direktor "New Lifea".


Osim mode, u subotu i nedelju, žene imaju priliku da se informišu o zdravlju i sportu, kozmetici, njezi lica i tijela, kuće i dekora, da uživaju u hrani, piću i delikatesima, da se obrazuju, vježbaju sa poznatima, ali i da odaberu destinaciju za odmor i putovanja.



Sajam je otvoren od 10 do 19 sati.

(FENA/dg)
 

BLIN
KOMENTARI