Specijalnom tužilaštvu RS-a dostavljen izvještaj

Snalažljivi doktor: Banjalučki ljekar prevarama stekao 1,5 miliona KM!

Hronika 30.05.15, 13:30h

Snalažljivi doktor: Banjalučki ljekar prevarama stekao 1,5 miliona KM!
Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske dostavili su Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima protiv ljekara Miroljuba Bogdanovića (1954), nastanjenog u Banja Luci, prenosi novinska agencija Patria

 

 

Za Bogdanovića postoji osnov sumnje da je izvršio krivična djela neovlašteno pružanje medicinskih usluga i nedozvoljena trgovina.

 

On je u periodu od 9. augusta 2010. godine do 10. jula 2013. godine, kao odgovorno lice – direktor pravnog lica, koje je registrovano u Beogradu i pravnog lica koje je registrovano u Banja Luci, sa zdravstvenom ustanovom iz Banja Luke zaključio ugovore i anekse, po osnovu kojih su ta pravna lica pružala medicinske usluge i isporučivala medicinska sredstva, iako je znao da navedena pravna lica nemaju ovlaštenja za pružanje zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj.

 

Takođe, pravno lice koje je registrovano u Beogradu nije registrovano u BiH za vršenje djelatnosti prometa medicinskih sredstava na veliko, niti je u BiH osnovalo poslovnu jedinicu koja bi u ime i za račun istog vršila predmetne isporuke, čime se neovlašteno i u većem obimu bavio trgovinom.

 

Navedenim krivičnim djelima prijavljeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist za pravno lice, registrovano u Beogradu, u ukupnom iznosu od 760.710 KM, te za pravno lice registrovano u Banja Luci u iznosu od 653.543 KM. Bogdanović se sumnjiči da je pribavio protivpravnu imovinsku korist za sebe od ukupno 1.414.253 KM, saopćeno je iz MUP-a RS.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI