SARAJEVO PRED VRATIMA TITULE

Ušćuplić: Spremni smo sutra za osvajanje titule prvaka!

Sport 29.05.15, 15:03h

Ušćuplić: Spremni smo sutra za osvajanje titule prvaka!
Fudbaleri Sarajeva sutra na ''Koševu'' dočekuju tuzlansku Slobodu, u posljednjem meču sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ekipa Dženana Uščuplića pobjedom bi osvojila titulu prvaka BiH

 

Tuzlaci u Sarajevo dolaze bez rezultatskog imperativa. U drugom dijelu sezone igrali su odlično, a poraženi su samo od Širokog Brijega i Zrinjskog. Uščuplić je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da u svakom slučaju očekuje tvrdu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika.

 

- Spremio sam ekipu za tvrdu utakmicu. Neće sigurno biti lako, ali vjerujem da je ova ekipa spremna da pobijedi i osvoji titulu prvaka pred velikim brojem naših navijača. Također, vjerujem da će i Čelik u Zenici pobijediti Željezničar - rekao je nogometni strateg koji je prošle godine sa Sarajevom osvojio Kup BiH.

 

Uščuplić za ovaj susret neće moći računati na povrijeđene Duljevića, Purića i Alispahića.

 

Željezničar za Sarajevom zaostaje samo jedan bod i potrebna mu je pobjeda u Zenici i poraz, odnosno remi Sarajeva i Slobode.

 

Prvotimci Sarajeva smatraju da se takav rasplet neće dogoditi, te da će šampionski pehar ponovo dospjeti na ''Koševo'' nakon osam godina.

 

Samir Radovac ističe da bi sve osim pobjede u meču protiv Slobode bila ''potpuna katastrofa'' za njegov tim, dok napadač Krste Velkoski ističe da nije važno ko će postići pogodak, dok god cilj ekipe bude ispunjen.

 

Utakmica posljednjeg, 30. kola PL BiH između Sarajeva i Slobode će biti odigrana sutra na Stadionu ''Asim Ferhatović Hase''  u 17 sati.

 

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI