VIDEO/ Film dana na Cinema TV

Najbolji dio filmskog serijala: Kultni 'Terminator 2: Sudnji dan' večeras u 20:10

Mediji 29.05.15, 13:37h

Najbolji dio filmskog serijala: Kultni 'Terminator 2: Sudnji dan' večeras u 20:10
Briljantni scenarij prvog dijela Cameron je uspio nadmašiti u nastavku, akcijske scene i specijalni efekti su dovedeni do savršenstva, a Arnold Schwarzenegger odigrao ulogu života

 


Sarah Connor (Linda Hamilton), majka Joha Connora (Edward Furlong), saznala je da je njen sin posljednja šansa čovječanstvu da preživi pa se pretvorila u ratnicu i sinovu savjetnicu u borbi protiv terminatora, koji su poslani iz budućnosti da ga likvidiraju. Zbog apokaliptičih predviđanja, Sarah je smještena u bolnicu za mentalno oboljele, a John je udomljen. Kada novi, usavršeni Terminator T-1000 (Robert Patrick) stigne iz budućnosti da eliminira Johna, jedina šansa za spas dječaka je stari model T-800 (Arnold Schwarzenegger).


Prvi dio akcijskog naučno-fantastičnog trilera gurnuo je Arnolda Schwarzeneggera na A-listu holivudskih imena, dok ga je nastavak učvrstio na vrhu iste, a Jamesa Camerona svrstao među najveća redateljska imena znanstvene fantastike (“Aliens”, “Avatar”).

 

Bez ikakve sumnje, “Terminator 2: Sudnji dan” je najbolji dio filmskog serijala o Terminatoru i jedan od najbolji filmova žanra ikada snimljen. Briljantni scenarij prvog dijela Cameron je uspio nadmašiti u nastavku, akcijske scene i specijalni efekti su dovedeni do savršenstva, a Arnold Schwarzenegger odigrao ulogu života. Nepravedno bi bili izostaviti sjajnog Roberta Patricka, Lindu Hamilton te Edwarda Furlonga, kao spasitelja čovječanstva.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI