SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA IZRIČIT

Ivanić: Neću dati saglasnost na moguću novu tužbu BiH protiv Srbije

Front 28.05.15, 14:55h

Ivanić: Neću dati saglasnost na moguću novu tužbu BiH protiv Srbije
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas u Banoj Luci da neće biti njegove saglasnosti za najave da bi moglo doći do pokretanja tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije zbog povrede Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida

-Za razliku od ranijih slučajeva, moje saglasnosti za takvo nešto neće biti - kategoričan je Ivanić ponovivši da je sud u ovom slučaju već izio svoj stav i više to, uvjeren je, niko neće promijeniti.

 

U izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao je da bez njegove saglasnosti kao člana Predsjedništva BiH nije moguće pokrenuti tu tužbu.

 

-Mislim da je to samo još jedna prazna priča od koje nam ništa - kazao je.

 

Na najave da bi pravni tim mogao doći do novih dokaza, ponovio je da je taj slučaj "završen i tu očito ima puno ljudi unutar bošnjačkog naroda koji žele da zarađuju novac".

 

Nije prošla priča o Sutorini, pa sada, dodao je, jedan dio njih vidi „da bi ovom pričom mogao dobijati pare i zamajavati narod".

 

Delegati 6. kongresa Stranke demokratske akcije usvojili su stranačku programsku deklaraciju u tekstu dopunjenom (u odnosu na predloženi) odredbom da će SDA učiniti sve na pribavljanju novih dokumenata kako bi došlo do pokretanja tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije zbog povrede Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida.

 

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI