Naučio bi je musti i kuhati

On je naprosto 'odvalio' na Obaminu kćerku: Za njenu ruku nudi 50 krava, 70 ovaca i 30 koza!

Showbizz 28.05.15, 13:03h

On je naprosto 'odvalio' na Obaminu kćerku: Za njenu ruku nudi 50 krava, 70 ovaca i 30 koza!
Kenijac Felix Kiprono ponudio je američkom predsjedniku Baracku Obami 50 krava za ruku njegove 16-godišnje kćerke Malije

 

On je rekao da je pored 50 krava spreman platiti još 70 ovaca i 30 koza kako bi ispunio san i oženio se lijepom Malijom.

 

“Zapazio sam je 2008. godine”, rekao je u intervjuu za lokalni list Kiprono, koji je po profesiji odvjetnik. Kako prenosi AFP, te godine je Obama prvi put pobijedio na izborima, a Maliji je bilo 10 godina. “Od tada se nisam ni s kim zabavljao i zavjetovao sam se na vjernost. Moja obitelj je upoznata s tim i spremna je pomoći mi da otkupim mladu”, naveo je on.

 

Kiprono namjerava osobno od Obame zatražiti ruku njegove kćerke i nada se da će američki predsjednik povesti Maliju kada u julu bude posjetio Keniju, zemlju u kojoj je rođen njegov otac, a njegova baka, koja danas ima preko 90 godina, i dalje živi u Kogelu, na zapadu te zemlje.

 

“Trenutno pišem pismo Obami u kojem ga molim da povede Maliju na putovanje. Nadam se da će mu ga veleposlanstvo proslijediti”, kazao je mladi odvjetnik. “Ljudi će možda pomisliti da želim Obamino bogatstvo, ali to nije istina. Moja ljubav je prava”, istakao je on, dodavši da je sve isplanirao oko vjenčanja koje bi se održalo u njegovom rodnom selu i na kom bi se umjesto šampanjca pilo tradicionalno piće “mursik” (vrsta jogurta).

 

Zaljubljeni Kenijac je rekao da bi on i Malija vodili “jednostavan život”. “Naučit ću je musti krave, da kuha ugali (palentu) i priprema murslik kao bilo koja druga Kenijka”, obećao je Kiprono.

 

(tuzlanski.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI