VIDEO/ Film dana

Akcijska komedija 'Air America' večeras na Cinema TV

Mediji 28.05.15, 10:22h

Akcijska komedija 'Air America' večeras na Cinema TV
Na Cinema TV večeras u 20.10 ne propustite film dana - 'Air America' s Robertom Downeyjem Jr.-om i Melom Gibsonom

 

CIA je formirala avio-kompaniju, koja iz Laosa isporučuje oružje i namirnice američkim vojnicima u Vijetnamu. „Air America“, osim što služi u vojne svrhe, ukoliko se prilika ukaže, pomaže lokalnom stanovništvu u dopremi hrane, ali i u tajnosti zarađuje prevozeći opijum. Billy Convington (Robert Downey Jr.) pridružuje se pilotima i svom prijatelju Geneu Ryacku (Mel Gibson) u jedinici u kojoj su granice samo nebo i savjest pojedinca.

 

Prema romanu Christophera Robbinsa i stvarnoj američkoj tajnoj jedinici, koja je formiran 1950 i postojala sve do 1976. i izvršavala tajne zadatke tokom rata u Vijetnamu, u rukama redatelja Rogera Spottiswoodea ("Sutra nikada ne umire“) prije svega privući će gledatelje zbog glavnih uloga - Roberta Downeya Jr.-a, tada još ljepuškastog mladića bez karizme kojom danas odiše, i zločestog dečka Hollywooda, Mela Gibsona. Film je nominiran za nagradu Political Film Society 1991. godine.

 

Konceptualno, film će neke gledatelje asocirati na 'M.A.S.H.', no u pitanju je prvenstveno komedija, koja će nas dobro zabaviti zahvaljujući prije spomenutim filmskim zvijezdama.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI