Borba za život sedmogodišnje Murise

Djevojčici s teškim opeklinama na KCUS-u ne mogu pomoći, mora na liječenje u inostranstvo

Hronika 27.05.15, 13:52h

Djevojčici s teškim opeklinama na KCUS-u ne mogu pomoći, mora na liječenje u inostranstvo
Iz Kantonalne bolnice Zenica, kao hitan slučaj, na Kliniku za dječiju hirurgiju KCUS-a, primljena je malodobna pacijentica M.S. (rođena 2007. godine u Zenici) sa zadobijenim opekotinama na tijelu, saopćeno je iz KCUS-a


 
- Nakon ukazane medicinske pomoći i dalje hospitalizacije na Klinici za dječiju hirurgiju KCUS-a, konzilij naših ljekara mišljenja je da se liječenje mora nastaviti negdje u inostranstvu, s obzirom da na KCUS-u ne postoje uslovi za dalje adekvatno liječenje - stoji u saopćenju.

 

Služba za socijalni rad KCUS-a pokrenula je postupak izmještanja malodobne pacijentice u jedan od opekotinskih centara, van BiH-a, kao i za regulisanje putnih isprava, organizacije prijevoza -  medicinskog aviona za izmještaj, te ostalih administrativnih poslova neophodnih za izmještanje malodobne pacijentice M.S. 

 

- Ističemo da se na  Klinici za Dječiju hirurgiju KCUS-a, pacijentici pruža kompletno liječenje, predviđeno Zakonom o Zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti osiguranika. 

 

Pacijentica će na navedenoj klinici boraviti do izmještanja u inostranstvo, a troškove daljeg liječenja, kao i prijevoza u neki od opekotinskih Centara van BiH, snosit će Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH - navodi se u saopćenju KCUS-a

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI