Upozorenje vozačima

Na bh. cestama mogući odroni, pogotovo na ovim putnim pravcima

Hronika 27.05.15, 08:25h

Na bh. cestama mogući odroni, pogotovo na ovim putnim pravcima
U Bosni i Hercegovini saobraćaj se ovoga jutra odvija bez dužih zastoja po suhom kolovozu u južnim i jugozapadnim krajevima, dok se u ostatku BiH vozi po pretežno mokrom i klizavom kolovozu



Uslijed obilnih padavina proteklih dana, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, a posebno se izdvajaju putni pravci: Zenica-Žepče, Bihać-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča i Jajce-Banja Luka.



Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas od 08 do 16 sati potpuno će biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta R-411 Kola-Stričići. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.



Na autoputu A-1 Zenica jug-Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju, tako da se saobraćaj na dionici Zenica jug-Kakanj, u dužini od 3 km, preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom.


Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.


Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI