DOKAZANO

Djevojke, zaboravite na duge noge i bujne grudi. Nećete vjerovati na što se 'jači spol' zapravo najviše pali!

Lifestyle 26.05.15, 15:11h

Djevojke, zaboravite na duge noge i bujne grudi. Nećete vjerovati na što se 'jači spol' zapravo najviše pali!
Iako su bujne ženske grudi i duge noge odlika ženstvenosti, pogotovo u zapadnjačkoj kulturi, nedavno 'šokantno' istraživanje Sveučilišta Cambridge pokazalo je kako muškarci u potrazi za dugoročnom partnericom i majkom njihove djece traže - inteligenciju

Profesor s Cambridgea David Bainbridge naglašava kako je inteligencija daleko najvažnija kvaliteta za muškarce koji traže dugoročnu partnericu jer time osiguravaju da će izbaranica njihova srca biti odgovoran roditelj. Isto tako, podrazumijevaju da će dijete biti kvalitetno odgajano, hranjeno, a samim time i zdravije.

 

Kao najbolji primjer uzeo je vezu, sada i brak, George Clooneyja i advokatice za ljudska prava Amal Alamuddin. Bainbridge navodi kako muškarci ne mare previše za velike grudi dok god su simetrične. Za noge je važno jedino da su ravne jer krive ukazuju na kasniju mogućnost razvoja bolesti poput rahitisa.

 

- Veličina grudi zaista nije bitna - objašnjava Bainbridge navodeći kako velike grudi često mogu biti asimetrične, a muškarce privlači upravo simetrija. Ističe i kako velike grudi brže 'ostare' dok muškarci više vrednuju mladost.

 

- Ne traže se duge noge već prave. To je znak genetskog zdravlja i ponekad mogu biti atraktivnije pogotovo ako se uzme u obzir da većina muškaraca voli normalnu dužinu nogu - rekao je Bainbridge.

 

Sve ranije spomenuto dovodi do zaključka kako je muškarcima najvažnija stvar kod žena - inteligencija. Pametan mozak i brzo razmišljanje šalje poruku da će žena biti u stanju kvalitetno se brinuti o djeci.

 

I drugi epiteti koje muškarac traži u ženi također su svojevrstan znak brige o potomstvu, poput raskošnih butina, tanjeg struka i punije građe.

 

U istraživanju se zaključuje kako je razvoj bebe usko povezan s količinom masnih zaliha u majčinim bedrima i stražnjici, pogotovo tokom dojenja. To može direktno utjecati na rast djeteta, njegovu inteligenciju, šanse za preživljavanje...

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 

BLIN
KOMENTARI