Izazvao buru reakcija na društvenim mrežama

Imam lansirao 'neobičnu' tezu: Muškarcu koji se samozadovoljava zatrudnjet će ruke na onome svijetu!

Hronika 26.05.15, 12:17h

Imam lansirao 'neobičnu' tezu: Muškarcu koji se samozadovoljava zatrudnjet će ruke na onome svijetu!
Propovjednika je iznenadio gledaoc koji mu je priznao da se samozadovoljava unatoč tome što ima suprugu

 

Mücahid Cihad Han, muslimanski propovjednik koji je u nedjelju nastupio na turskoj privatnoj televizijskoj postaji 2000 TV, izazvao je pravu buru reakcija na tamošnjim društvenim mrežama zahvaljujući tvrdnji da će ruke muškaraca koji masturbiraju u zagrobnom životu zatrudnjeti, prenosi Hurriyet. 


Han je takvo što kazao odgovarajući na pitanje jednom gledaocu, koji ga je uspio začuditi izjavom da ne može odoljeti samozadovoljavanju unatoč tome što ima suprugu.



"Da je naš gledatelj samac, prepuručio bih mu ženidbu, ali što da mu sada kažem?", upitao se naglas Han, koji je gledatelja naposljetku savjetovao da se odupre iskušenju.


Han mu je potom pojasnio da se masturbacija u islamu smatra zabranjenim činom (haramom) te mu je citirao jedan od hadisa u kojemu je pronašao takvu tvrdnju.


Ono što mu Han nije rekao jest da nemaju svi učenjaci isto mišljenje o toj kontroverznoj temi, pa tako autor članka napominje da je u Kur'anu nemoguće pronaći izravnu referencu vezanu uz masturbaciju te da taj čin drugi tumače uvredljivim (makruh), ali ne i zabranjenim.


Dapače, navodi u nastavku članka autor, pojedini masturbaciju smatraju čak i dopuštenom, ali samo u posebnim uvjetima kakvim je, primjerice, želja pojedinca da se pomoću tog čina odupre preljubu.

 

(dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI