Pokrenuta istraga

Šok u svijetu muzike: Legendarni B.B. King je ubijen?!

Hronika 26.05.15, 08:24h

Šok u svijetu muzike: Legendarni B.B. King je ubijen?!
Gotovo dvije sedmice nakon smrti legendarnog blues gitarista B.B. Kinga, bit će pokrenuta istraga zbog mogućeg ubistva, najavio je u ponedjeljak mrtvozornik u američkoj saveznoj državi Nevadi

 

89-godišnji B.B. King umro je 14. maja u Las Vegasu, gdje je živio između turneja. 

 

"Naš mrtvozornik nadležan za tijelo B.B. Kinga obavlja obdukciju. Rezultati najmanje za 6-8 sedmica. Istraga policije u Las Vegasu zbog ubojstva", napisao je na Twitteru ured mrtvozornika u okrugu Clark u Nevadi. 

 

Prema navodima lokalnih medija, glazbenikove kćeri su izrazile sumnju da im je otac otrovan. Mediji također dodaju da je odgođen pogreb, koji se trebao održati u Memphisu. 

 

B.B. King, pravim imenom Riley B. King, smatra se jednim od najvećih gitarista svih vremena. 

 

Svirao je blues od kraja 40-ih godina 20. stoljeća, na gitari nazvanoj "Lucille". I njegovu elegantnom i izražajnom stilu i njegovu način pjevanja osjećao se utjecaj američke duhovne glazbe, a on je utjecao na najveće glazbenike, poput Erica Claptona i Georgea Harrisona. 

 

Izdao je više od 50 albuma, s klasicima poput "Three O'Clock Blues", "The Thrill is Gone" ili "Rock me baby". 

 

U posljednjih nekoliko mjeseci B.B. King, koji je bio dijabetičar, imao je ozbiljne zdravstvene poteškoće. Na koncertu u listopadu osjetio je slabost zbog iscrpljenosti i dehidracije, što je dovelo do otkazivanja ostatka turneje.


(hot.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI