Foto / Bogat program za Sarajlije

Izložbom Ivice Šiška otvoren festival 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu'

Kultura 25.05.15, 21:02h

Izložbom Ivice Šiška otvoren festival 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu'
Po šesti put otovoren je festival „Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu“, a i ove godine organizatori su pripremili bogat program

 


Festival je svečano otvoren izložbom Ivice Šiška u kinu „Meetingt point“. Izložbu su otovorili Zlatko Gall, Ivaica Propadalo i Ismet Efendić, a nakon toga prikazan je film „Zagreb Capuucino“ Vanje Sviličić, u kojem igraju Mila Elegović, Nela Kocsis, Igor Kovač, Robert Budak...


Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu prvog festivalskog dana donosi još mogućnosti za zabavu, pa tako publika može uživati u istarskoj noći koja počinje u 22 sata u Sarajevskoj pivnici. Koncert će održati istarski muzičar Livio Morosino, a bit će promovirana monografija "Barely Legal" (Gotovo punoljetni) autora Zlatka Galla, posvećena 18. obljetnici vinarije Matošević.

 

Sutra u 18.15 sati, sarajevska publika u kinu Meeting Point može pogledati kratki film "Balavica" Igora Mirkovića u kojem igraju Đana Gudelj, Marko Boljat, Slavica Jukić, Nika Petrović i Petra Barbarić. Potom je zakazana projekcija filma "Ljubavna odiseja" Tatjane Božić

 

Na sceni Kamernog teatra 55 u 20 sati bit će izvedena najpoznatija drama Miroslava Krleže "Gospoda Glembajevi". Režirao je poznati scenograf, pisac i slikar Željko Senečić. Igraju: Vesna Tominac-Matačić, Žarko Savić i Andrej Dojkić.

 

Film "Happy Endings" Darka Šuvaka, u kojem igraju Areta Ćurković, Daria Lorenci, Anita Matić Delić, Zlatan Zuhrić Zuhra bit će prikazan 27. maja u 20.15 sati u istom kinu. Riječ je o prvom redateljskom angažmanu poznatog direktora fotografije s američkom karijerom, koji je otvorio pulski festival i osvojio nekoliko nagrada. "Happy Endings" inspiriran je istinitom pričom o ženi koja je s plastičnim pištoljem uspjela opljačkati pet banaka i kladionica u Zagrebu.

 

Na scenu Kamernog teatra 55 iste večeri u 20 sati, M & Dance Company donosi predstavu "Prison of Decisions", a nastupaju Andrea Solomun i Ema Janković uz glazbeni trio. 

 

Dokumentarni film Mladena Matičevića "Moj zanat" je 28. maja u 20.15 sati u kinu Meeting Point i govori o životu nenadmašnog hrvatskog kantautora i Šibenčanina Arsena Dedića. To je intimistički dokumentarac, hvaljen od kritike i publike, a snimljen u crno-bijeloj tehnici. Prati životni put autora od djetinjstva u rodnom Šibeniku do danas, bazirajući se prvenstveno na riječima samog Dedića. 

 

Istog dana bit će prikazan film Silvane Menđušić "Naslovnica" koji govori o najčitanijoj vijesti na hrvatskim portalima u 2013. - o tragičnoj smrti Dolores Lambaše. Film prati zadnju godinu života mlade glumice te njezin intenzivan odnos prema medijima.

 

Za nešto žešću zabavu, 28. maja zadužena je grupe Gatuzo, koja će svirati u rock-klubu Kaktus na Skenderiji. I posljednjeg festivalskog dana 29. maja u 20.15 sati u kinu Meeting Point bit će projekcija filma "Kosac" Zvonimira Jurića, u kojem igraju Ivo Gregurević, Igor Kovač, Mirjana Karanović, Nikola Ristanovski... Na Pedijatarsku kliniku KCUS-a u 10 sati dolaze crveni nosevi klauni/doktori koji će zabaviti male pacijente. 

 

(DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI