Konkurs otvoren do 1. septembra

Siemens nagrađuje novinarske radove na temu energetske efikasnosti

Hronika 25.05.15, 12:01h

Siemens nagrađuje novinarske radove na temu energetske efikasnosti
Cilj nagrade je poticati pripremu kvalitetnih novinarskih radova na temu tehnologija i time postaviti tehnološki kvalitet i inovacije na više mjesto u društvu, te promovirati novinare koji stručno izvještavaju o tehnološkim temama i time doprinose boljem razumijevanju javnosti o značaju tehnologija za konkurentnost i održivost bh. društva

 

Kompanija Siemens Sarajevo d.o.o. ove godine po prvi put u Bosni i Hercegovini održava takmičenje za Siemens novinarsku nagradu. Na takmičenju mogu učestvovati svi zainteresovani novinari slanjem autorskih radova na temu „Energetska efikasnost“. Autorski radovi na ovu temu treba da budu objavljeni u periodu od 1. septembra 2014. do 1. septembra 2015. godine, a u konkurenciju ravnopravno ulaze tekstovi u štampanim medijima, prilozi agencijskih novinara, kao i prilozi objavljeni u elektronskim medijima.

 

“Siemens kao lider na području inovacija, putem ovakvih natjecanja ima za cilj afirmirati pisanje i istraživačko novinarstvo, ali i nagraditi znanje, informiranost i istraživački rad. Tehnologije i tehnološka inovativnost su bitan element konkurentnosti i održivosti svakog, pa i bh. društva, a novinari svojim kvalitetnim radom doprinose na način da ih kao takve prepozna i široka javnost. Tehnološke teme i novinari koji o njima izvještavaju zaslužuju visoku prepoznatljivost u javnosti, a naša nagrada će tome doprinjeti”, rekao je Mladen Fogec, CEO Siemens Sarajevo d.o.o.

 

Autori nagrađenih radova iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske koje stručni žiri u svakoj zemlji proglasi pobjednicima, će biti nagrađeni zajedničkim studijskim putovanjem u Dansku gdje će biti u prilici da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama za proizvodnju energije iz vjetra.

 

Žiri će biti sastavljen od predstavnika kompanije Siemens Sarajevo d.o.o., stručnjaka iz oblasti ekonomije i energetike i strukovnih novinara. Članovi žirija su:

 

- Martina Merslavič, Voditeljica komunikacija u regijonu Adriatic
- Sanjin Avdić, Doktorant na Mašinskom fakultetu u Sarajevu; UNDP Sector Leader Energy & Environment; Ekspert za energetsku efikasnost
- Ozren Kebo, Ekspert za razvoj medija

 

Siemens poziva sve zainteresovane novinare da svoje autorske radove pošalju na adresu: Siemens Sarajevo d.o.o., Milana Preloga 12b, 71000 Sarajevo ili putem online prijave na [email protected].

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI