Klub novinara Banja Luka podržao kolege

Osuda napada na ekipu Face TV

Hronika 22.05.15, 18:15h

Osuda napada na ekipu Face TV
Klub novinara Banja Luka najoštrije osuđuje verbalni i fizički napad na novinarsku ekipu Face TV u Banjoj Luci i zahtijeva od nadležnih policijskih i pravosudnih organa provođenje efikasne istrage i sankcionisanje napadača



Kluba novinara Banja Luka ističe da je kršenje prava na rad novinarskoj profesiji istovremeno i kršenje prava na slobodu izražavanja.



- Napad na ekipu Face TV u Banjoj Luci hitno se mora sankcionisati kako bi se javnosti u cijeloj BiH poslala poruka kako će proći svi koji novinare budu onemogućavali da rade svoj posao. Pozdravljamo aktivnost CJB Banja Luka, koji je saopštio da su policijski službenici došli do saznanja o tome ko je izvršio fizički napad i da je u toku rad na pronalasku lica i dokumentovanju događaja, kao i da će o svim prikupljenim saznanjima biti obaviješteno Okružno tužilaštvo Banja Luka radi daljnjeg postupanja - saopćeno je iz banjalučkog Kluba novinara.



Ponavljaju i navode iz protestnog pisma objavljenog početkom ove godine i pozivaju sva novinarska udruženja i medijske sindikate u BiH da iskažu punu solidarnost sa novinarima i novinarkama, čija se prava sistematski i godinama ugrožavaju.


-Međunovinarska solidarnost, snaga i jedinstvo medijske zajednice u odbrani slobode izražavanja i prava novinara, uz mnogo odgovornije i profesionalnije postupanje nadležnih državnih i javnih institucija, garant su uspješnosti naše borbe za više medijskih sloboda i sigurnost novinarske profesije u BiH – naglašavaju iz Kluba novinara Banja Luka.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI