Foto / Otpočelo predsjedanje Komitetom ministara Vijeća Evrope

Zastava BiH svečano podignuta u Strasbourgu

Front 22.05.15, 17:34h

Zastava BiH svečano podignuta u Strasbourgu
Povodom otpočinjanja predsjedanja Bosne i Hercegovine Komitetom ministara Vijeća Evrope, u Strazburu je jučer na glavnom trgu ispred gradske vijećnice održana svečana ceremonija podizanja zastave Bosne i Hercegovine

 

 

Svečanoj ceremoniji je prisustvovao veliki broj zvaničnika političkog, privrednog kulturnog i vojnog života Strazbura i Alzasa, predstavnika diplomatskog kora, Tajništva Vijeća Evrope, kao i brojnih bh. građana i prijatelja BiH u Alzasu i Francuskoj.

 

Na ceremoniji su se osim veleposlanika BiH pri VE Šahovića obratili zamjenica gradonačelnika Strazbura, zadužena za međunarodnu suradnju i veleposlanica Belgije pri VE (u ime odlazećeg belgijskog predsjedanja).

 

U svom obraćanju, veleposlanik Šahović je naglasio veliki značaj koji BiH pridaje prvom povijesnom predsjedanju Vijećem Evrope, predstavio program predsjedanja, te zahvalio gradu Strazburu na pomoći u organiziranju promotivnih aktivnosti zemlje tokom narednih šest mjeseci.

 

Zastava BiH će ostati vijoriti na trgu ispred gradske vjećnice u Strazburu u narednih šest mjeseci, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI