FOTO/ POČINJU KANTONALNA TAKMIČENJA

Noć ljepote u Orašju: Pogledajte najljepše djevojke Posavine... Ko će biti Miss 2015?!

Nedjeljni magazin 22.05.15, 09:51h

Noć ljepote u Orašju: Pogledajte najljepše djevojke Posavine... Ko će biti Miss 2015?!
Izbor za Miss Posavskog kantona 2015. održat će se u petak, 22. maja, u 20 sati u suvremenom trgovačko zabavnom centru City Center In Orašje


Domaćin ove manifestacije je City Center In Orašje gdje se veliki broj zaposlenih brine za što kvalitetniju uslugu ovog tržnog centra, koji duži niz godina osuvremenjuje život ovog grada i cijelog Posavskog kantona.


Uz četrnaest finalistica iz cijelog kantona koje se natječu za titulu najljepše, na pozornici City Center In Orašje nastupit će Igor Vukojević koji ima novi album "Idu godine", a što je osmi samostalni album ovog popularnog pjevača iz Doboja.

 

miss-posavine-2015-2-copy


Večerašnju manifestaciju otvara duetska pjesma "Pedeset" sa Gocom Tržan. Ova pjesma je doživjela i svoje video izdanje, a vrlo brzo postala je hit koji se svakodnevno penje na vrh svih domaćih top lista.


Osim toga, biće tu još muzičkih gostiju, ali i revijalnog programa gdje će najljepše djevojke Posavskog kantona pokazati najnovije kolekcije modnih kuća Sport Vision, Deichmann obuće, Mana, Varteks i Bellisima, dok će profesionalni modeli Udruženja manekena i modnih kreatora Bosne i Hercegovine prikazati kolekciju nakita Katice Baotić i modne kuće Wenice.

 

miss-posavine-2015-3-copy


Posebne gošće izbora za Miss Posavskog kantona su Suada Kukuljević iz Orašja, koja se prošle godine na ovom izboru okitila lentom najljepše, i Samra Šakanović, Miss Posavskog kantona 2013 godine, koje će zajedno ovogodišnjim pobjednicama uručiti lente.

 

suada-kukuljevic


- Veseli me što je ponovo moj grad domaćin ovakve jedne značajne manifestacije koja u svom predznaku nosi naziv "Ljepota sa svrhom". Ovakvi izbori mladosti i ljepote izvrsna su strategija jer pružaju priliku djevojkama iz cijele BiH da se istaknu u svojoj lokalnoj sredini, a istodobno nama omogućavaju širu popularizaciju humanitarnog projekta „Ljepota sa svrhom“ koji se ove godine održava pod sloganom "Bolje obrazovanje - bolja BiH". Partner projekta je Evropski univerzitet Brčko Distrikt koji nudi besplatno školovanje za sve studente prve godine osnovnih studija koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine. Dilema šta poslije srednje škole je zaista važno pitanje koje zahtijeva svestranu obaviještenost o visokoškolskim ustanovama u BiH, kaže Samra Šakanović i dodaje da Evropski univerzitet nudi brojne studijske programe na kojima se mogu osposobiti studenti za neka od budućih zanimanja koja su tražena na tržištu rada.

 

samra-sakanovic-2

 

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže kantonalnim natjecanjima – prvi izbor je Miss Posavskog kantona 2015 koji se održava večeras u City Center In Orašje, sa početkom u 20 sati.


No to nije sve, tu je i dvodnevni Late night shoppingu 22. i 23. maja, od 18 do 23 sata.

 

miss-posavine-2015-1


Sljedeći izbor je Miss Tuzlanskog kantona 2015 godine, koji će se održati u Tržnom centru Etna u Gračanici 24. maja, s početkom u 19:30 sati.

 

BLIN
KOMENTARI