FOTO/ U susret unutarpartijskim izborima 31. maja

Nikšić u rodnom Konjicu podijelio nove članske kartice: SDP moramo svi zajedno graditi!

Front 16.05.15, 11:10h

Nikšić u rodnom Konjicu podijelio nove članske kartice: SDP moramo svi zajedno graditi!
Unutarpartijski izbori u SDP-u su vrhunac demokratije, dan u kojem ćete birati ljude za koje mislite da će najbolje predstavljati vrijednosti za koje se svi zalažemo. Međutim, iako je dobra stvar što imamo više kandidata, ne smijemo dozvoliti da oni, koji na tim izborima izgube, napuste ili se udalje od partije, rekao je Nikšić

 

Članovima Socijaldemokratske partije BiH sinoć su u Konjicu svečano podijeljene nove članske kartice od strane predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, koji je ujedno okupljenim članovima objasnio osnove održavanja skorašnjih unutarpartijskih izbora po principu Jedan član-Jedan glas, koji će biti održani 31. maja.

 

„Prije svega, moramo naučiti slušati jedni druge, jer ćemo samo tako moći napraviti SDP po mjeri svih nas. Zato smo i krenuli sa implementacijom odluka Vanrednog kongresa, a čije rezultate posljednjih mjesec dana predstavljamo širom zemlje.

 

Unutarpartijski izbori u SDP-u su vrhunac demokratije, dan u kojem ćete birati ljude za koje mislite da će najbolje predstavljati vrijednosti za koje se svi zalažemo. Međutim, iako je dobra stvar što imamo više kandidata, ne smijemo dozvoliti da oni, koji na tim izborima izgube, napuste ili se udalje od partije.

 

Svi moramo stati uz pobjednika i podržati ga u njegovom radu. Jedino tako ćemo ojačati SDP i što spremniji izaći na sljedeće lokalne izbore, gdje ćemo pokušati provesti još jednu tekovinu Kongresa, a to je okrupnjavanje ljevice u BiH. Ne smijemo više nikad dozvoliti da bh. ljevica izađe na izbore razjedinjena i slaba, jer je evidentno da to najviše odgovara našim političkim protivnicima“, dodao je Nikšić.

 

Okupljenim članovima u Konjicu obratio se i domaćin ovog skupa Samir Hadžihusejnović, predsjednik Opštinske organizacije SDP BiH Konjic, koji je izrazio zadovoljstvo brojem okupljenih članova.

 

„Prema broju večeras prisutnih, ne bi se reklo da se SDP raspada, kako često možemo čuti u zlobnim komentarima o našoj partiji. I broj od više od 750 reevidentiranih u našoj opštini dokazuje da članovi i dalje vjeruju SDP-u i vrijednostima za koje se naše partija godinama zalaže. I dalje smo prvi u državi koji ostalim političkim strankama zadajemo nove standarde, a unutarpartijski izbori su standard koji će dugo vremena biti nedostižan za ostale“, istaknuo je Hadžihusejnović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI