Detalji hapšenja zbog iznude

Hatićeva supruga Lejla potraživala novac od rođaka bivšeg supruga

Hronika 07.05.15, 08:09h

Hatićeva supruga Lejla potraživala novac od rođaka bivšeg supruga
Mirza i njegova supruga Lejla Hatić, Hilmija Garibović, Kemal Trle i Nihad Škoro, osumnjičeni da su se bavili ucjenom i reketiranjem jednog sarajevskog privrednika, jučer su u pratnji pripadnika FUP-a privedeni u Kantonalno tužilaštvo Sarajevo gdje su saslušani, te je za svo petoro zatraženo određivanje pritvora

 


Ispred ulaza u zgradu Tužilaštva osumnjičene su čekali fotoreporteri i novinari, te Mirzin otac, Nijaz Hatić, koji je bio vidno nezadovoljan ponašanjem specijalaca FUP-a prilikom hapšenja osumnjičenih.


"Neću da opravdavam postupke mog sina, ali sam postupak hapšenja nije izveden po zakonu. Moje je dijete prebijeno bez ikakvog razloga. Na snimku u kafiću hotela Bosnia može se vidjeti da se Mirza nije opirao prilikom hapšenja. Međutim, federalci su ga pretukli, i tako prebijenog ga doveli kući da prisustvuje pretresu. Sutra (danas, op.a.) idem u Unutrašnju kontrolu FUP-a da se žalim na ponašanje policije prilikom hapšenja", rekao je Nijaz Hatić.


Kao što smo jučer pisali, akcija hapšenja počela je oko 10 sati, nakon što se u Caffe baru Bosnia, koji se nalazi u sklopu istoimenog hotela, sastali oštećeni i osumnjičeni Mirza Hatić, Hilmija Garibović, te Mirzini prijatelji Kemal Trle i Nihad Škoro. Na ovom sastanku oštećeni je trebao vratiti navodni dug od 50.000 eura Mirzinoj supruzi Lejli Hatić. Po novac je došao Mirza sa svojim prijateljima te Hilmija Garibović, rođak rahmetli Rijada Velagića, bivšeg supruga Lejle Hatić. 


Cijeli tekst pročitajte u današnjem printanom izdanju Oslobođenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI