Foto/ Idealno mjesto za vašu relaksaciju

Ispred Zetre otvoren 'Zoiland': Jedinstven kompleks sa ljetnom baštom i dječijim zabavnim parkom

Zabava 06.05.15, 13:45h

Ispred Zetre otvoren 'Zoiland': Jedinstven kompleks sa ljetnom baštom i dječijim zabavnim parkom
Danas 06.05.2015. godine u 12:00 KJP ZOI 84 OCS d.o.o Sarajevo u sklopu svojih poslovnih aktivnosti u ljetnom periodu je otvorio ljetnu baštu i dječiji zabavni park „ZOILAND“- Mjesto za relaksaciju ispred Olimpijskog kompleksa ZETRA (Ulaz u kompleks Zetra - kapija sjever), kod pomoćnog fudbalskog stadiona

 

Radi se o ambijentalnom uređenju prostora u kompleksu ZETRA uvođenjem potpuno novih zabavnih sadržaja u centru grada s ciljem promocije sporta i sportskih aktivnosti, kao i unaprjeđenja zdravih stilova života. 


U tom pravcu otvorena je vanjska ljetna bašta (caffe bar) sa pogledom na nogometni teren, dječiji zabavni park/ igraona sa pratećim sadržajima ( tobogani, klackalice, klupa od drveta, kućica za igru, ljuljačke, dječije igralište i sl.), prostor za rolanje i biciklizam, te šetalište za građane.

 

zoiland-2

 

Navedeni prostor biće osvjetljen reflektorima do 23.00 h, dok će u dane vikenda na ovom lokalitetu biti zatvoren saobraćaj kako bi se posjetiocima omogućilo nesmetano kretanje i rekreacija.   

 

zoiland3


Ljetna bašta (caffe bar) je mjesto za odmor koje se svojom lokacijom i ambijentom apsolutno uklapa u koncept praćenja sportskih aktivnosti. Na taj način pružena je mogućnost i roditeljima da u ugodnoj i prijatnoj atmosferi prate rekreativne aktivnosti svoje djece (nogometni treninzi i utakmice koje se održavaju svakodnevno, rolanje, biciklizam i sl.)


Formiranjem prostora za rolanje i biciklizam građani su dobili novo mjesto za bavljenje sportom, kao i povod za druženje čime im je pružena mogućnost da se na ovoj atraktivnoj lokaciji daleko od  saobraćajnih gužvi rekreiraju vožnjom bicikla ili rolera.  

 

zoiland4

 

Lokacija dječijeg zabavnog parka okružena je zelenilom i drvećem i  idealna je za boravak djece tokom ljetnih mjeseci, kao i proslave dječijih rođendana na otvorenom. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI