OBRATITE PAŽNJU NA SVOJU DJECU

Tinejdžeri igraju novu, vrlo opasnu igru, a njene posljedica mogu biti fatalne

Tehno 06.05.15, 12:06h

Tinejdžeri igraju novu, vrlo opasnu igru, a njene posljedica mogu biti fatalne
22-godišnji muškarac uhićen je nakon što su Siobhan Clarke (15) i Sammy Clarke (14) pronađene u gradu Southend-on-Sea udaljenom oko 30 kilometara od njihove kuće. Je li Facebook ludilo 'Game of 72' uzrok nestanka ovih tinejdžerica?


Zlokobno novo web ludilo u kojem se tinejdžeri usude nestati na 72 sata moglo bi stajati iza nestanka tinejdžerica Siobhan i Sammy Clarke, piše britanski Mirror. 

 

Školske prijateljice koje, unatoč zajedničkom prezmenu, nisu u rodbinskoj vezi, pronađene su u ponedjeljak ujutro oko 30 kilometara udaljene od svojih domova u Maldonu, Essex, nakon što su u petak napustile školu. 

 

Njihov nestanak izazvao je veliku policijsku potragu u Engleskoj. 

 

Policijska potraga obuhvatila je i njihovog 22-godišnjeg prijatelja Keirana Hartleya-Andersona koji je također nestao. 

 

Njih troje pronađeni su zajedno u Westcliffu, u gradu Southend-on-Sea u ponedjeljak ujutro nakon što je policija dobila dojavu od nekoga tko ih je tamo prepoznao. 

 

sammy-clarke

 

Policija iz Essexa potvrdila je da je 22-godišnji muškarac uhićen i da se dovodi u vezu s nestankom tinejdžerica. 

 

Njihovi prijatelji na društvenim mrežama u međuvremenu su povezali ovaj incident s najnovijim ludilom na Facebooku u kojem se mladi usude nestati na 72 sati kako bi bili proglašeni nestalim osobama. 

 

Vijest o ovoj "igri" izašla je na vidjelo kada je 13-godišnja tinejdžerica iz Francuske nestala na tri dana na sjeveru zemlje, prije nego se živa i zdrava pojavila kod kuće. 

 

Tinejdžerica koju francuski mediji nazivaju Emma, štiteći joj identitet zbog maloljetnosti, očito nije htjela reći policiji ili roditeljma gdje je bila za to vrijeme ili tko je još bio s njom. 

 

Sve što su uspjeli doznati od nje je da je prije nestanka igrala jednu "Facebook igru". 

 

"Čuli smo da su djevojke nestale i da bi to moglo biti povezano s tom novom ludom igrom na ovom području", rekao je za Daily Mail Jo Gillet (43) iz Westcliffa. 

 

"Očito su se odjednom usudile da nestanu bez traga, bez da su o tome išta rekle svojim roditeljima ili nekom drugom. Zaista je zabrinjavajuće da se ta igra igra u ove dane i u ovo doba. Jedni roditelji tih učenica, sigurno su bili jako zabrinuti". 

 

siobhan-clarke

 

Policija iz Essexa odbila je komentirati poveznicu s igrom poznatom pod nazivom "Game 72". 

 

Glasnogovornik policije je poručio da su djevojke pronađene i da su na sigurnom, a također i njihov prijatelj Keiran Hartley-Anderson koji je pronađen u Hamlet Court Roadu. 

 

kieran

 

Potencijalno vrlo opasna igra "Game 72" širi se Europom posredstvom interneta, a naročito posredstvom društvene mreže Facebook. U igri djeca i tinejdžeri ohrabruju jedni druge da nestanu na 72 sata i da prije nestanka nikome o tome ništa ne kažu. 

 

Zašto? To morate pitati njih. Očito je u pitanju neki način tinedžerskog dokazivanja. U tim osjetljivim godinama odrastanja, svako ludilo je moguće pa čak i ako nosi obilježje "igre". 

 

"Svakom roditelju čije je dijete na Facebooku, a koje zna za ovo, ja bi savjetovala da razgovara s njim u nekom opuštenom trenutku za vrijeme ručka za stolom ili tijekom vožnje u automobilu, i to tako da se o tome ne stvara velika pompa. Važno je saznati kako dijete razmišlja o tome", rekla je psihologinja dr. Myrna Shure sa Sveučilišta Drexel u Philadelphiji opisujući kako bi s tinedžerima trebalo razgovarati o igri "Game 72". 

 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

"To je doba kada do izražaja dolazi nužnost pripadnosti grupi vršnjaka i rekla bih da je to glavna motivacija, posebice ako to postane moda ili nešto što rade i druga djeca iz škole.", rekla je ona. 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI