Sve je pomno pripremao

Izašli novi detalji: Lubitz vježbao rušenje aviona i na prethodnom letu

Hronika 06.05.15, 11:17h

Izašli novi detalji: Lubitz vježbao rušenje aviona i na prethodnom letu
Bild je, citirajući izvore bliske istrazi, naveo da će izvješće BEA-e, francuske agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća otkriti da je Lubitz vježbao smanjivanje visine aviona na letu iz Düsseldorfa u Barcelonu istoga dana

Prema pisanju njemačkog lista Bild, Andreas Lubitz, njemački kopilot koji je u ožujku namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa u francuskim Alpama pri čemu je ubio sebe i još 149 ljudi, namjestio je avion na kontrolirano poniranje i na letu prije tog, prenosi The Guardian.

 

Podsjetimo, avion Germanwingsa letio je iz Barcelone u Düsseldorf kada je 24. ožujka pao u francuskim Alpama. Snimke iz crne kutije pokazale su da je Lubitz zaključao kapetana izvan kokpita nakon čega je namjestio automatski pilot u zrakoplovu na kontrolirano spuštanje.

 

Francuska agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća BEA trebala bi objaviti izvješće o padu zrakoplova u srijedu, a Bild je citirajući izvore bliske istrazi naveo da će izvješće otkriti da je Lubitz vježbao smanjivanje visine aviona na letu iz Düsseldorfa u Barcelonu istoga dana. U preliminarnom izvješću otkriveno je, naime, da je Lubitz stavio Airbus A-320 u "kontrolirano ali neopravdano poniranje koje je trajalo nekoliko minuta". Prema pisanju Bilda, izvješće sugerira da je Lubitz možda htio srušiti zrakoplov i tijekom leta iz Düsseldorfa u Barcelonu.

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI